Wegetariańska galareta

Wegetariańska galareta z dodatkiem jajka to idealny pomysł na wielkanocną przekąskę. Już za chwilę dowiesz się, jak ją przygotować ?



Zobacz także: Filet z kurczaka á la hasselback
Składniki:
Porcje- 7-8 szt. marchewka
- 5-6 szt. korzeń pietruszki
- 3 szt. seler naciowy
- 100 g fasolka szparagowa
- 1 szt. por
- 1 szt. cebula
- 2-3 ząbki czosnek
- 1 pęczek natka pietruszki
- 2-3 szt. liście laurowe
- 4-5 szt. ziele angielskie;
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1,5 l woda
- 2 łyżeczki agar agar
- 2 szt. jajka ugotowane
Sposób przygotowania:
- Umieść w garnku: marchewki, korzenie pietruszki, por, seler naciowy, fasolkę szparagową,
- ...czosnek, podsmażoną cebulę, czosnek, pieprz, sól, ziele angielskie i liście laurowe.
- Dodaj również natkę pietruszki i wodę. Gotuj ok. 40 minut.
- Następnie odcedź i zagotuj wywar z agarem.
- Ułóż połówki jajek i warzywa w formie. Następnie zalej mieszanką z garnka.
- Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
- I gotowe!
Komentarze