×

Wegetariańska galareta

Wegetariańska galareta z dodatkiem jajka to idealny pomysł na wielkanocną przekąskę. Już za chwilę dowiesz się, jak ją przygotować ?

Zobacz także: Filet z kurczaka á la hasselback

 

Wegetariańska galareta8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wegetariańska galareta
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Umieść w garnku: marchewki, korzenie pietruszki, por, seler naciowy, fasolkę szparagową,
    Umieść w garnku: marchewki, korzenie pietruszki, por, seler naciowy, fasolkę szparagową,
  2. ...czosnek, podsmażoną cebulę, czosnek, pieprz, sól, ziele angielskie i liście laurowe.
    ...czosnek, podsmażoną cebulę, czosnek, pieprz, sól, ziele angielskie i liście laurowe.
  3. Dodaj również natkę pietruszki i wodę. Gotuj ok. 40 minut.
    Dodaj również natkę pietruszki i wodę. Gotuj ok. 40 minut.
  4. Następnie odcedź i zagotuj wywar z agarem.
    Następnie odcedź i zagotuj wywar z agarem.
  5. Ułóż połówki jajek i warzywa w formie. Następnie zalej mieszanką z garnka.
    Ułóż połówki jajek i warzywa w formie. Następnie zalej mieszanką z garnka.
  6. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
    Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
  7. I gotowe!
    I gotowe!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

zamknij