Chrupiąca tarta z obłędnym farszem z serkiem i włoską szynką

Włoską kuchnię kochają chyba wszyscy. Nie inaczej będzie w przypadku tej tarty! Połączenie serka, suszonych pomidorów i włoskiej szynki sprawi, że na pewno sięgniesz po dokładkę!



Naszą zakręconą tartę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Paluchy serowe z pepperoni
Składniki:
PorcjeFarsz
- 150 g serek śmietankowy
- 70 g suszone pomidory w oleju
- 100 g ser mozzarella
- 1 garść świeża bazylia
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Pozostałe składniki
- 2 szt. ciasto francuskie
- 4 plastry szynka włoska gotowana
- 100 g ser mozzarella


Sposób przygotowania:
- W robocie kuchennym przygotuj farsz. Połącz serek śmietankowy, suszone pomidory w oleju, mozzarellę, świeżą bazylię, sól oraz pieprz.
- Powstały farsz rozprowadź na arkuszu ciasta francuskiego.
- Następnie zawiń ciasto w rulon i podziel na mniejsze kawałki.
- Z drugiego ciasta stwórz spód tarty, po czym nakłuj je przy pomocy widelca.
- Na spodzie wyłóż plasterki szynki i startą mozzarellę. Następnie ułóż przygotowane wcześniej ruloniki z farszem.
- I ostatni etap. Piecz tartę w Ovi przez 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze