Sakiewki z kapustą

Uwielbiamy kapustę kiszoną, dlatego co chwilę testujemy i łączymy ją z różnymi składnikami. I tak oto powstały sakiewki z kieszonką. Po prostu ślinka cieknie od samego patrzenia! ❤️?
Składniki:
PorcjeCiasto
- 2 szkl. mąka wrocławska
- 3/4 szkl. mleko
- 1 łyżeczka suche drożdze
- 1 łyżeczka cukier
- 3 łyżki olej roślinny
Sposób przygotowania:
- Zacznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz ze sobą mąkę, mleko, suche drożdże, cukier oraz olej roślinny. Zagnieć na ciasto i odstaw pod przykryciem na godzinę.
- W międzyczasie gotuj kapustę przez godzinę. Potem podziel ją na mniejsze kawałki.
- Na patelni połącz ze sobą cebulę i pieczarki. Po chwili dodaj kapustę kiszoną, sól i pieprz.
- Podziel ciasto drożdżowe na mniejsze kawałki. Następnie umieść na każdym kawałku ciasta przygotowany farsz. Uformuj sakiewki i posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temperatura 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze