in

Sakiewki z kapustą

Uwielbiamy kapustę kiszoną, dlatego co chwilę testujemy i łączymy ją z różnymi składnikami. I tak oto powstały sakiewki z kieszonką. Po prostu ślinka cieknie od samego patrzenia! ❤️👌

Sakiewki z kapustą
Sakiewki z kapustą
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Ciasto
Farsz

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz ze sobą mąkę, mleko, suche drożdże, cukier oraz olej roślinny. Zagnieć na ciasto i odstaw pod przykryciem na godzinę.
    Zacznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz ze sobą mąkę, mleko, suche drożdże, cukier oraz olej roślinny. Zagnieć na ciasto i odstaw pod przykryciem na godzinę.
  2. W międzyczasie gotuj kapustę przez godzinę. Potem podziel ją na mniejsze kawałki.
    W międzyczasie gotuj kapustę przez godzinę. Potem podziel ją na mniejsze kawałki.
  3. Na patelni połącz ze sobą cebulę i pieczarki. Po chwili dodaj kapustę kiszoną, sól i pieprz.
    Na patelni połącz ze sobą cebulę i pieczarki. Po chwili dodaj kapustę kiszoną, sól i pieprz.
  4. Podziel ciasto drożdżowe na mniejsze kawałki. Następnie umieść na każdym kawałku ciasta przygotowany farsz. Uformuj sakiewki i posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temperatura 170 stopni Celsjusza).
    Podziel ciasto drożdżowe na mniejsze kawałki. Następnie umieść na każdym kawałku ciasta przygotowany farsz. Uformuj sakiewki i posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 25 minut  (temperatura 170 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!