×

Zielone pesto domowej roboty

Zielone pesto przyda się na wiele sposobów, dlatego specjalnie z myślą o Tobie zrobiliśmy domową wersję tego produktu. Tej receptury nie możesz przegapić!

To kolejny przepis z cyklu #pysznościodpodstaw ?

Zobacz także: Ciasto na pizze w stylu amerykańskim

Zielone pesto #pysznosciodpodstaw4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zielone pesto #pysznosciodpodstaw
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podpiecz orzeszki pini.
    Na patelni podpiecz orzeszki pini.
  2. Następnie umieść w blenderze: liście bazylii, ser parmezan i czosnek.
    Następnie umieść w blenderze: liście bazylii, ser parmezan i czosnek.
  3. Nie zapomnij dodać również orzeszków pini, soli oraz oliwy z oliwek.
    Nie zapomnij dodać również orzeszków pini, soli oraz oliwy z oliwek.
  4. Zblenduj wszystkie składniki.
    Zblenduj wszystkie składniki.
  5. Zielone pesto możesz połączyć m.in. z makaronem.
    Zielone pesto możesz połączyć m.in. z makaronem.
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

makaron z cukinii z zielonym pesto

Makaron z cukinii z zielonym pesto

Makaron z cukinii z zielonym pesto to zdrowy, oryginalny i smaczny obiad dla całej rodziny. Do tego zrobisz go w jednym urządzeniu! Czy to nie idealne rozwiązanie? W przygotowaniu tego genialnego dania pomógł nam Zoodler marki Philips. Zobacz także: Kurczak pieczony w zoodlowanych ziemniakach

Jak zrobić pesto?

Pesto to tradycyjny sos, którego receptura pochodzi z Genui w północno-zachodnich Włoszech. W swojej podstawowej wersji jego głównym składnikiem jest bazylia. To doskonały sos do makaronów lub kanapek. Jak go wykonać? Pesto – najważniejsze informacje Pesto zwyczajowo wykonuje się w marmurowym moździerzu. Prócz bazylii, na sos składa się również oliwa z oliwek, parmezan, orzeszki piniowe […]

zamknij