Ciasto malinowe na kakaowym spodzie

Ciasto malinowe na kakaowym spodzie ma w sobie wszystko to, co najlepsze. Pyszne owoce i genialny biszkopt tworzą niesamowitą mieszankę, której nie sposób odmówić!



Rozmiary formy: 27×18 cm
Zobacz także: Ciasto czarno-biała kostka
Składniki:
PorcjeBiszkopt
Malinowa warstwa
- 600 g mrożone maliny
- 5 łyżek cukier
- 1 szt. galaretka malinowa
- 400 ml śmietanka 30%


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od połączenia cukru i jajek.
- Jako kolejne składniki dodaj: kakao, mąkę, proszek do pieczenia, olej i mleko.
- Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj malinową warstwę. W tym celu połącz na palniku mrożone maliny i cukier.
- Po zagotowaniu przecedź mieszankę przez sitko. Następnie dodaj galaretkę malinową i dokładnie wymieszaj.
- Ubij śmietankę i połącz ją z przestudzoną mieszanką malinową. Przełóż ją na ostudzony biszkopt.
- Wstaw ciasto do lodówki, aby stężało. Przed podaniem udekoruj według upodobania.