Faszerowane hot dogi

Tym razem przychodzę z pomysłem na pyszne przekąski na ciepło, które z pewnością Wam posmakują. Tego nie możecie przegapić ?



Składniki:
Porcje- 100 g boczek w plastrach
- 1 szt. cebula
- 2 ząbki czosnek
- 200 g wołowina mielona
- 400 ml pomidory w puszce
- 80 ml czerwone wino
- 1 łyżka przecier pomidorowy
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 4 szt. bułki do hot dogów
- 100 ml masło czosnkowe
- 4 plastry ser żółty
- 1/3 szkl. ketchup
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż ze sobą boczek, cebulę i czosnek.
- Następnie dodaj wołowinę, pomidory w puszcze...
- ... czerwone wino, przecier pomidorowy, sól oraz pieprz.
- Odetnij wierzch bułek do hot dogów. Usuń środek i rozsmaruj wewnątrz masło czosnkowe. Dodaj plastry żółtego sera i wstaw do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza, czas - 5-10 minut).
- Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę, a na wierzchu ułóż żółty ser. Ponownie wstaw do piekarnika na 5-10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Dodaj ketchup i odcięte wcześniej kawałki bułki. Smacznego!
Komentarze