Wirtualna Polska

Przygotowanie tej pizzy to niesamowite widowisko. Ciasto płonie prawdziwym ogniem!

Przygotowanie tej pizzy to niesamowite widowisko. Ciasto płonie prawdziwym ogniem!

Dziś w kuchni Pyszności przygotowaliśmy coś naprawdę wystrzałowego! Pyszną, a zarazem efektowną pizzę-balon, która płonie. Tego nie można przegapić!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Płonąca pizza-balon8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Płonąca pizza-balon
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na spodzie do pizzy rozprowadź sos pomidorowy (jak na zdjęciu poniżej). Ułóż kawałki mozzarelli i oliwki.
    Na spodzie do pizzy rozprowadź sos pomidorowy (jak na zdjęciu poniżej). Ułóż kawałki mozzarelli i oliwki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na brzegach pizzy rozprowadź wodę. Następnie ułóż na spodzie do pizzy 3 rurki.
    Na brzegach pizzy rozprowadź wodę. Następnie ułóż na spodzie do pizzy 3 rurki.
  3. Przykryj ciasto kolejnym spodem do pizzy i połącz dokładnie brzegi. Za pomocą rurek wprowadź powietrze do środka, tak aby z górnego ciasta powstał balon.
    Przykryj ciasto kolejnym spodem do pizzy i połącz dokładnie brzegi. Za pomocą rurek wprowadź powietrze do środka, tak aby z górnego ciasta powstał balon.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Usuń rurki i zagnieć ciasto, tak aby powietrze nie miało się jak wydostać na zewnątrz. Piecz pizzę w rozgrzanym do 210 stopni Celsjusza piekarniku przez 12 minut.
    Usuń rurki i zagnieć ciasto, tak aby powietrze nie miało się jak wydostać na zewnątrz. Piecz pizzę w rozgrzanym do 210 stopni Celsjusza piekarniku przez 12 minut.
  5. Po wyjęciu z piekarnika polej powstałą kopułę rumem, a następnie ją podpal. Kiedy ciasto się przyrumieni, zgaś ogień.
    Po wyjęciu z piekarnika polej powstałą kopułę rumem, a następnie ją podpal. Kiedy ciasto się przyrumieni, zgaś ogień.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Przy pomocy nożyczek usuń górą część.
    Przy pomocy nożyczek usuń górą część.
  7. Wykorzystaj ją jako miskę na rukolę.
    Wykorzystaj ją jako miskę na rukolę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Zaś smak pizzy wzbogać przy pomocy dodatkowych składników: szynki, rukoli oraz pomidorków.
    Zaś smak pizzy wzbogać przy pomocy dodatkowych składników: szynki, rukoli oraz pomidorków.
  9. I to wszystko!
    I to wszystko!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×