Szaszłyki z mięsa wołowego

Jeśli zastanawiasz się, jak przygotować idealne szaszłyki, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Co więcej, pokażemy Ci jak je zrobić w błyskawicznym tempie ?



Nasze szaszłyki z mięsa wołowego i warzyw przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Błyskawiczny omlet bananowy
Składniki:
Porcje szt.Szaszłyki
- 2 szt. steki z antrykotu
- 1/3 szkl. sos sojowy
- 1/3 szkl. oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka mielony kmin rzymski
- 2 łyżki cukier trzcinowy
- 2-3 ząbki czosnek
- 1 łyżka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Dodatki
- 1 szt. czerwona cebula
- 1 szt. zielona papryka
- 8 szt. pieczarki
- sos czosnkowy


Sposób przygotowania:
- Podziel mięso na mniejsze kawałki.
- Następnie połącz je z: sosem sojowym, oliwą z oliwek, cukrem trzcinowym, solą, pieprzem oraz czosnkiem. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na 2 godziny.
- Czas przygotować szaszłyki. W tym celu nawlecz na patyk naprzemiennie: mięso, czerwoną cebulę, zieloną paprykę i pieczarkę.
- Piecz szaszłyki w Ovi przez 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!