Odwiedził najbardziej znaną restaurację Magdy Gessler. Był zaskoczony tym, co przy nim zrobiono

ceny w restauracji Magdy Gessler

Ceny w restauracji Magdy Gessler - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube Maciej je

Z pewnością przyzwyczaiłeś się już do faktu, że kulinarne miejsca, które są prowadzone przez popularnych polskich celebrytów, nie należą do tych najtańszych. Przekonał się o tym ostatnio pewien youtuber, który postanowił sprawdzić, jak kształtują się ceny w restauracji Magdy Gessler. W przypadku niektórych dań, na pewno będzie to zaskoczenie.

Ile za tatara i schabowego? Jakie są ceny w restauracji Magdy Gessler?

Restauracja „U Fukiera” to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Polski, które jest prowadzone przez autorytet kulinarny, czyli Magdę Gessler. Miejsce to wyróżnia się jakością serwowanych dań, dobrym smakiem, ale również wysokimi cenami serwowanych tu posiłków. Ile zapłacimy za tradycyjne dania kuchni polskiej? Pewien youtuber, postanowił sprawdzić, jakie są ceny w restauracji Magdy Gessler. Zamówił tradycyjnego kotleta schabowego i tatara. Rachunek, który otrzymał go za te dania, wprawił go w osłupienie.

To, że ceny dań w restauracjach wzrosły w ostatnim czasie, nie powinno być dla nikogo zaskoczeniem. Ale, że do takiego poziomu? W przypadku restauracji Magdy Gessler, za dania główne trzeba zapłacić nawet około 80 zł. Tatr kosztował 62 zł, a kotlet schabowy z dodatkami aż 86 zł. Czy było warto?

Kotlet schabowy – Pyszności; Foto Canva.com

Jak smakują dania w restauracji Magdy Gessler?

To, że ceny w restauracji Magdy Gessler, nie należą do najniższych, już wiadomo. A jak jest z jakością serwowanych dań? Według youtubera, cena dań, w tym przypadku, idzie w parze z jakością. Oceniając kotleta schabowego, podkreślił, że:

Było bardzo smacznie. Porcje były duże. Jedzenie było takie raczej tradycyjne, ale z naprawdę dobrych składników i świetnie wykonane. Trudno mi się do czegoś przyczepić.

Warto w tym miejscu również podkreślić fakt, że tatar, którego miał okazję jeść w tej restauracji, należał do jednego z najlepszych. Zwrócił szczególną uwagę na to, że podaje się do niego świeże pieczywo i świeże masło, które jest ubijane tuż przy gościach. To na pewno rzadko spotykana praktyka, co zauważył youtuber:

Tak jak w niektórych miejscach tatar jest siekany przy gościu, tak tutaj do tatara ubijane jest masło na oczach gości. Pierwszy raz ktoś przy mnie masło ubijał, ale fajne doświadczenie.

Zobacz na naszym kanale YouTube, jak przygotować fit sernik kinder bueno:


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×