Truskawkowa lasagne – ciasto bez pieczenia

ciasto bez pieczenia

Mamy ogromną słabość do słodkości, dlatego często je robimy. Latem skupiliśmy się na sezonowych owocach, które świetnie podkreślają smak deserów. A jak w grę wchodzi ciasto bez pieczenia, to tylko z truskawkami ?

Zobacz także: Czekoladowe doniczki z owocami na słodko

Truskawkowa lasagne - ciasto bez pieczenia91030
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Truskawkowa lasagne - ciasto bez pieczenia
Czas przygotowywania
30minut
Czas gotowania
10minut
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcji
Spód
Serowa warstwa
Wkładka truskawkowa
Warstwa śmietankowa

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu na ciasto. W blenderze połącz herbatniki maślane oraz roztopione masło. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu na ciasto. W blenderze połącz herbatniki maślane oraz roztopione masło. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia.
  2. Aby przygotować pierwszą warstwę, połącz ze sobą: ser z wiaderka, jogurt naturalny, cukier puder i rozpuszczoną we wrzątku galaretkę cytrynową.
    Aby przygotować pierwszą warstwę, połącz ze sobą: ser z wiaderka, jogurt naturalny, cukier puder i rozpuszczoną we wrzątku galaretkę cytrynową.
  3. Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  4. W międzyczasie przygotuj warstwę truskawkową. W tym celu na palniku połącz truskawki i wodę. Zblenduj po czym dodaj dwie galaretki. Przelej do formy i ponownie umieść w lodówce na godzinę.
    W międzyczasie przygotuj warstwę truskawkową. W tym celu na palniku połącz truskawki i wodę. Zblenduj po czym dodaj dwie galaretki. Przelej do formy i ponownie umieść w lodówce na godzinę.
  5. Czas na ostatnią warstwę. Aby ją przygotować, zmiksuj śmietankę, cukier puder i galaretkę rozpuszczoną we wrzątku.
    Czas na ostatnią warstwę. Aby ją przygotować, zmiksuj śmietankę, cukier puder i galaretkę rozpuszczoną we wrzątku.
  6. Posyp lasagne truskawkową pokruszonymi herbatnikami. Smacznego!
    Posyp lasagne truskawkową pokruszonymi herbatnikami. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

Tego ciasta nie trzeba nawet piec w piekarniku! A efekt końcowy sprawi, że wszyscy padną na kolana!

Czasem przychodzi ogromna ochota na pyszne ciasto. Jednak bardzo często jest to czasochłonne, a po pracy nie mamy nastroju spędzać godzin w kuchni. Ale mamy kapitalne rozwiązanie tego problemu!


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×