Wirtualna Polska

Truskawkowa lasagne – ciasto bez pieczenia

ciasto bez pieczenia

Mamy ogromną słabość do słodkości, dlatego często je robimy. Latem skupiliśmy się na sezonowych owocach, które świetnie podkreślają smak deserów. A jak w grę wchodzi ciasto bez pieczenia, to tylko z truskawkami ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Czekoladowe doniczki z owocami na słodko

Truskawkowa lasagne - ciasto bez pieczenia91030
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Truskawkowa lasagne - ciasto bez pieczenia
Czas przygotowywania
30minut
Czas gotowania
10minut
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcji
Spód
Serowa warstwa
Wkładka truskawkowa
Warstwa śmietankowa
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu na ciasto. W blenderze połącz herbatniki maślane oraz roztopione masło. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu na ciasto. W blenderze połącz herbatniki maślane oraz roztopione masło. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Aby przygotować pierwszą warstwę, połącz ze sobą: ser z wiaderka, jogurt naturalny, cukier puder i rozpuszczoną we wrzątku galaretkę cytrynową.
    Aby przygotować pierwszą warstwę, połącz ze sobą: ser z wiaderka, jogurt naturalny, cukier puder i rozpuszczoną we wrzątku galaretkę cytrynową.
  3. Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W międzyczasie przygotuj warstwę truskawkową. W tym celu na palniku połącz truskawki i wodę. Zblenduj po czym dodaj dwie galaretki. Przelej do formy i ponownie umieść w lodówce na godzinę.
    W międzyczasie przygotuj warstwę truskawkową. W tym celu na palniku połącz truskawki i wodę. Zblenduj po czym dodaj dwie galaretki. Przelej do formy i ponownie umieść w lodówce na godzinę.
  5. Czas na ostatnią warstwę. Aby ją przygotować, zmiksuj śmietankę, cukier puder i galaretkę rozpuszczoną we wrzątku.
    Czas na ostatnią warstwę. Aby ją przygotować, zmiksuj śmietankę, cukier puder i galaretkę rozpuszczoną we wrzątku.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Posyp lasagne truskawkową pokruszonymi herbatnikami. Smacznego!
    Posyp lasagne truskawkową pokruszonymi herbatnikami. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

Tego ciasta nie trzeba nawet piec w piekarniku! A efekt końcowy sprawi, że wszyscy padną na kolana!

Tego ciasta nie trzeba nawet piec w piekarniku! A efekt końcowy sprawi, że wszyscy padną na kolana!

Czasem przychodzi ogromna ochota na pyszne ciasto. Jednak bardzo często jest to czasochłonne, a po pracy nie mamy nastroju spędzać godzin w kuchni. Ale mamy kapitalne rozwiązanie tego problemu!

Wirtualna Polska

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×