PrzepisOdchudzone batoniki Bounty. Tak dobre, że nikt nie uwierzy, że są dietetyczne

Odchudzone batoniki Bounty. Tak dobre, że nikt nie uwierzy, że są dietetyczne

Dietetyczne batoniki Bounty
Dietetyczne batoniki Bounty
Ewa
12.03.2023 11:30, aktualizacja: 12.03.2023 11:41

Dietetyczne batoniki bounty z kokosowym nadzieniem to pyszna i lekka przekąska. Przygotujesz je w mgnieniu oka - świetnie sprawdzą się na drugie śniadanie.

Fit batoniki

Dietetyczne, lekkie batoniki na bazie wiórków kokosowych i banana to pożywna alternatywa dla tradycyjnych słodkości. Mają w sobie o wiele więcej wartości odżywczych niż słodycze ze sklepu, które często skrywają szkodliwe tłuszcze utwardzane, cukier, syrop glukozowy i konserwanty. Przygotowanie domowych fit batoników jest proste i nie zajmuje dużo czasu. Nie musisz nic piec, a kuchenkę odpalisz jedynie po to, aby roztopić czekoladę. Smakują tak dobrze, że nikt nie uwierzy, że są dietetyczne. Mają więcej kokosa, całość słodzi banan, a czekoladowa polewa świetnie podkreśla całość. Prosto, smacznie i zdrowo - na tę przekąskę skuszą się również najmłodsi członkowie rodziny.

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym kanale YouTube

Dietetyczne batoniki bounty

Składniki:

  • 80 g gorzkiej czekolady
  • 20 ml oleju
  • 2 banany
  • 100 g wiórków kokosowych

Do dekoracji

  • 50 g mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Do gorzkiej czekolady dodaj olej roślinny i roztop ją w kąpieli wodnej. W misce rozgnieć dojrzałe banany. Im dojrzalsze będą, tym słodsze wyjdą nasze batoniki.

Następnie dosyp wiórki kokosowe do bananów i wymieszaj całość. Z powstałej masy uformuj batoniki i oblej je roztopioną gorzką czekoladą. Jeśli masa jest zbyt rzadka - dosyp więcej wiórków.

Dietetyczne batoniki Bounty- Pyszności
Dietetyczne batoniki Bounty- Pyszności

Tak przygotowane batoniki wstaw do lodówki, aby czekolada dobrze zastygła. Następnie udekoruj je roztopioną mleczną czekoladą i gotowe. Świetnie sprawdzą się w roli lekkiego podwieczorku lub słodkiego drugiego śniadania. Przechowuj je w lodówce, aby czekolada się nie rozpuściła.

Smacznego!

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także