PrzepisByły pracownik McDonald's wyjawił pilnie strzeżony sekret. To on stoi za smakiem napojów

Były pracownik McDonald's wyjawił pilnie strzeżony sekret. To on stoi za smakiem napojów

Napoje w McDonald's - Pyszności; foto: Canva
Napoje w McDonald's - Pyszności; foto: Canva
06.11.2022 10:15

Czy mieliście kiedyś podobne wrażenie do nas, że napoje w McDonald's smakują jakoś tak... lepiej? Mowa tu oczywiście o napojach gazowanych, z Coca-Colą na czele. I niby człowiek czuł to zawsze, ale jeśli już poddawał tę kwestię w wątpliwość, to tłumaczył to efektem placebo. A co zrobicie, jeśli powiemy wam, że okazuje się, że to nie tylko to?

Wszystko zaczęło się od wyzwania, które rzuciła TikTokerka o nicku annaxjames. Na opublikowanym filmiku prosi, by każdy użytkownik TikToka, który pracował kiedyś w dużej korporacji albo sieci restauracji, a zna jakieś jej tajemnice, które poznać mógł tylko wieloletni pracownik - ujawnił je.

Napoje w McDonald's - Pyszności; foto: Canva
Napoje w McDonald's - Pyszności; foto: Canva

Odpowiedział jej Michael Ryan, posługujący się na TikToku nickiem EvilGlitterQueen. Jest on byłym pracownikiem najsłynniejszej sieci restauracji świata - McDonald's. Swój filmik zaczął dość enigmatycznie, wprawiając oglądających w wielkie zaciekawienie:

Pracowałem w McDonald's. Pewnie myślisz, że jest to tylko fasfoodowe g**no, ale za wszystkim co tam jest, stoi nauka.

Napoje w McDonald's skrywają sekret

Przynajmniej według Michaela Ryana. Postanowił on opowiedzieć, dlaczego istnieje powszechne wrażenie, że Coca-Cola z McDonald's smakuje lepiej niż z butelki. Okazuje się, że są dwa fizyczne powody takiej sytuacji. Jeden bardziej zaskakujący od drugiego.

Napoje w McDonald's - Pyszności; foto: Canva
Napoje w McDonald's - Pyszności; foto: Canva

Przyczyna numer 1 - słomki. Jak tłumaczy Ryan, to nie przypadek, że słomki z McDonald's są szersze niż standardowe. Dzięki takiemu zabiegowi pita przez słomkę Coca-Cola zawiera więcej dwutlenku węgla, który ,,uderza w nasze języki", co z kolei sprawia, że smak jest lepszy.

Przyczyna numer 2 - specjalna umowa z Coca-Colą. Chociaż brzmi to jak klasyczna teoria spiskowa, Ryan twierdzi, że to prawda. Ponieważ McDonald's to gigantyczny klient Coca-Coli, podobno ma z nią specjalną umowę, według której dostarczany do nich napój zawiera więcej cukru. A cóż może smakować lepiej niż ten naturalny narkotyk?

Filmik Michaela Ryana doczekał się niemal ośmiuset tysięcy polubień i tysięcy komentarzy. Wśród nich można znaleźć prośby o zdradzenie kolejnych tajemnic McDonald's:

Paczuszki z keczupem! Jak to jest, że są one po prostu najlepsze na świecie?!

Obiecujemy śledzić Ryana i zdać wam raport o keczupie, gdy tylko odpowie.

A poniżej ciekawy przepis na trójkolorowe ciasto musowe. Prosto z naszego kanału na YouTube.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także