PrzepisGenialny przepis na gołąbki bez zawijania

Genialny przepis na gołąbki bez zawijania

Genialny przepis na gołąbki bez zawijania
Frania
01.03.2019 21:40, aktualizacja: 05.04.2019 10:27

Gołąbki bez zawijania to jest to! Dziś postanowiłam podzielić się z Tobą recepturą, dzięki której będziesz mógł całkowicie pominąć proces zawijania i przygotować je na zwykłej patelni.

Dlatego też od razu przechodzimy do sedna i bierzemy się za przygotowanie oryginalnego obiadu, w którym zakocha się cała Twoja rodzina!

Aby przygotować gołąbki będziesz potrzebować:

  • łyżkę masła
  • pokrojoną w kostkę cebulę
  • 200 g młodej kapusty
  • 600 ml bulionu
  • 3 szczypty soli
  • szczyptę pieprzu
  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 200 g ryżu
  • 600 ml passaty pomidorowej
  • 2 łyżeczki oregano
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • łyżeczkę cukru

Sposób przygotowania gołąbków bez zawijania:

  1. Połącz na patelni masło i cebulę.
  2. Jako kolejny składnik dodaj bulion (200 ml), po czym duś pod przykryciem przez 15-20 minut. Tuż przed zdjęciem z palnika, dopraw do smaku solą.
  3. Do miski z łopatką wieprzową nie zapomnij dodać ugotowanego ryżu i wcześniej przygotowanej młodej kapusty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z powstałego farszu stwórz gołąbki bez zawijania.
  5. Podsmaż na patelni. I po chwili dodaj passatę pomidorową oraz bulion (400 ml).
  6. Na patelni umieść także oregano, słodką paprykę i cukier.
  7. Ponownie duś pod przykryciem (15-20 minut).
  8. I gołąbki bez zawijania są już gotowe ?
Obraz
Na naszej stronie możesz znaleźć również inne przepisy na gołąbki w różnych odsłonach ?
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także