NewsyHorrendalnie drogie święta u Gessler. Za słoik barszczu zapłacisz 60 zł ale to nie koniec

Horrendalnie drogie święta u Gessler. Za słoik barszczu zapłacisz 60 zł ale to nie koniec

Horrendalnie drogie święta u Gessler. Za słoik barszczu zapłacisz 60 zł ale to nie koniec
Ewa
01.04.2022 15:17, aktualizacja: 04.04.2022 21:16

Ceny na Wielkanoc u Magdy Gessler. Ile kosztują jajka, żurek, makowiec? Święta zbliżają się już do nas wielkimi krokami.  Co przygotować na święta, co zamówić z restauracji? Takie pytania coraz częściej pojawiają się w naszych domach. Ze świąteczną ofertą wychodzi Magda Gessler.

W ofercie „U Fukiera” od dłuższego czasu można znaleźć ofertę delikatesów. Jakie są ceny w wielkanocnej ofercie Gessler? Jest ona dostępna cały rok i można znaleźć w niej grzyby marynowane, zupy w słoikach i przetwory. Z okazji zbliżającej się Wielkanocy pojawiła się również specjalna oferta świąteczna. Ceny są po prostu szokujące!

Magda Gessler – ceny na Wielkanoc. Co ile kosztuje?

Nie da się ukryć, że przygotowanie świątecznego posiłku pochłania sporo czasu. Coraz więcej restauracji decyduje się na przygotowanie specjalnej oferty świątecznej, wprost skrojonej pod zabieganych. Co w wielkanocnym cateringu Magdy Gessler? Można zamówić wszystko: zupy, wędliny, pieczywo, dania główne.

Nie da się ukryć, że ceny są wyższe niż gdybyśmy przygotowali wszystko samodzielnie w domu. W końcu w restauracji do ceny końcowej produkty doliczane są podatki, koszt utrzymania pracowników i oczywiście zysk – każdy chce na tym zarobić. Jest za to duży plus: jedzenie jest gotowe, świeże, smaczne i nie ma potrzeby stać przy garach.

Ile kosztują potrawy u Magdy Gessler na Wielkanoc?

Restauracja "U Fukiera" należąca do Magdy Gessler już kolejny rok z rzędu przygotowała ofertę świąteczną. Ceny na Wielkanoc u Gessler są jednak zaskakujące- na ten luksus może pozwolić sobie niewielu!

Klasykiem na wielkanocnym śniadaniu są jajka faszerowane. Możesz zamówić je od Magdy Gessler za cenę, uwaga, 30 zł za 5 połówek z farszem z pieczarek i kopru. Jeszcze droższą opcją są jajka faszerowane szynką wiejską- za połówkę trzeba zapłacić 7 zł. Dla porównania: 10 jajek ściółkowych kupisz za tę samą cenę w sklepie.

Nie wyobrażasz sobie śniadania bez pasty jajecznej? Rozbij lepiej świnkę skarbonkę, bo za 200 g zapłacisz 29 zł. Barszcz biały kosztuje 60 zł za jeden słoik (900 ml), pół kilograma mięsa, w różnych wariantach, waha się od 25 (baleron wiejski) do nawet 60 złotych (boczek marynowany po polsku).

Kilogram żytniego chleba na zakwasie to koszt 35 zł, majonez 18 złotych za 200 gramów, chrzan 15 złotych za 235 mililitrów, a sos tatarski z grzybami 27 złotych za 200 gramów.

Po śniadaniu każdemu przychodzi ochota na coś słodkiego do kawy. Co powiesz na jabłecznik (70 zł), mazurek (60-65 zł) lub makowiec (130 zł za ponad kilogram).

Wielkanocne menu u Gessler. Chętnych nie brakuje

Chociaż mogłoby się wydawać, że ceny są dość odstraszające, to nie brakuje chętnych na przysmaki z restauracji Magdy Gessler. Sprzedaż ruszyła już 28 marca. Jeśli chcesz zerknąć, jak wygląda oferta- kliknij tutaj.

instagram.com/u.fukiera
instagram.com/u.fukiera

Skorzystasz z oferty od Magdy Gessler?

Korzystasz z takich opcji czy przygotowujesz samodzielnie wszystkie potrawy? Daj nam znać w komentarzu.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także