Pączki „grozy” Magdy Gessler. Tak wysokiej ceny nie było jeszcze nigdy

Pączki od Magdy Gessler- Pyszności źródło fot. Instagram @magdagessler_official

Pączki od Magdy Gessler- Pyszności/ źródło: fot. Instagram @magdagessler_official

Pączki i faworki od Magdy Gessler co roku burzą dużo emocji. Tegoroczny Tłusty Czwartek u znanej restauratorki będzie jednak jeszcze droższy niż zazwyczaj.

Magda Gessler od lat gości na ekranach naszych telewizorów i jest jedną z najbardziej rozpoznawanych gwiazd w naszym kraju. Właścicielka kilku restauracji od lat przygotowuje słodką ofertę na Tłusty Czwartek. Za każdym razem ceny pączków oraz faworków budzą liczne dyskusje. W tym roku nie będzie inaczej – słodkości spod szyldu Magdy Gessler będą jeszcze droższe niż kiedykolwiek wcześniej.

Zobacz również: Kruche i delikatne faworki. Cukiernicy strzegli tego sekretu od lat

Ile zapłacimy za pączki u Magdy Gessler?

Dwa flagowe lokale restauratorki z burzą blond loków to „U Fukiera” oraz warszawska cukiernia „Słodki Słony”, którą prowadzi wraz z córką Laurą. Lokale cieszą się ogromną popularnością i przyciągają grono celebrytów i gwiazd. W związku ze zbliżającym się Tłustym Czwartkiem nasze oczy zwrócone są naturalnie na puszyste pączki i chrupiące faworki (nazywane również chrustami). Jeśli mamy ochotę na słodkości od Gesslerów, to musimy jednak sięgnąć głębiej do kieszeni. Ceny w tym roku są jeszcze wyższe niż wcześniej!

Rok temu za pączka „U Fukiera” trzeba było zapłacić 13 zł, a za 200 g faworków — 30 zł.  Nieco drożej było w „Słodkim Słonym”, gdzie jeden pączek kosztował 15 zł.

Zapraszamy na tradycyjne, prawdziwe faworki oraz obłędne pączki, których nie da się zapomnieć. To, co wyróżnia pączki U Fukiera to wilgotne ciasto bogate w wysokiej jakości produkty, prawdziwe masło i wiejskie żółtka z dodatkiem aromatycznej pomarańczowej skórki oraz wypełnienie domowymi konfiturami

– zachęca restauracja

Do wyboru mamy dwa rodzaje pączków: z konfiturą malinową oraz różaną. Za jednego pączka zapłacimy w tym roku 15 zł w restauracji. Jeszcze droższym smakołykiem są faworki. Opakowanie liczące 200 gramów tych słodkości będzie nas kosztowało aż 38 zł.

Pączki w „Słodkim Słonym”

Nieco większy wybór smaków oferuje cukiernia „Słodki Słony”. Możecie tu kupić z maliną, różą, powidłami śliwkowymi, czekoladą lub adwokatem. Za jedną sztukę trzeba zapłacić aż 18 zł. Inflacja, wzrost cen półproduktów i energii sprawia, że każda cukiernia w tym roku musi podnieść ceny. Jeśli bazuje na dobrych produktach, to oczywiście będą one wyższe. Należy również pamiętać, że do pączków od Magdy Gessler doliczyć trzeba również opłatę za „nazwisko” i popularność.

 

Wyświetl ten post na Instagramie

 

Post udostępniony przez Słodki Słony (@slodki_slony)

Wiele osób narzeka, że ceny są kolosalne. Nie zabraknie jednak z pewnością amatorów słodkości, którzy sięgną do portfela.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×