Ciasto Snickers bez pieczenia, na herbatnikach i z orzechami. Przepis, składniki, przygotowanie

Ciasto Snickers bez pieczenia na hebatnikach to hit każdej imprezy. Znika w kilka chwil, a na talerzach zostają same okruszki.

Ciasta bez pieczenia to coś, co kochamy! Ich przygotowanie jest naprawdę proste: nie ryzykujemy, że coś się przypali, nie wyrośnie lub powstanie zakalec. Takie ciasta wyglądają niezwykle efektownie, dzięki pysznym warstwom kremów rozdzielonych herbatnikami lub krakersami.

Przepis na ciasto Snickers bez pieczenia – z orzechami i na herbatnikach

Snickersów nikomu przedstawiać nie trzeba. Te kultowe batoniki mają fanów na całym świecie! Dzisiaj zamieniliśmy je w pyszne ciasto Snickers bez pieczenia. Masa kajmakowa z orzechami, kremowy budyń i pyszne, miękkie herbatniki stworzyły połączenie, które swoim smakiem przypomina znane wszystkim Snickersy.

To świetna odmiana od znanym wszystkim serników i jabłeczników. Czasami warto trochę poszaleć w kuchni.

Jak zrobić dobre ciasto Snickers bez pieczenia?

Co najlepsze w tym przepisie, jego przygotowanie jest naprawdę błyskawiczne! Jednym minusem jest to, że ciasto Snickers musi spędzić w lodówce kilka godzin, a najlepiej całą noc. Warto jednak trochę poczekać, żeby smaki się połączyły. Może być ciężko, bo już w czasie przygotowania cieknie ślinka, ale trzeba powstrzymać się na kilka godzin 😉

Zobacz również: ciasto Lion bez pieczenia

Przepis na ciasto Snickers bez pieczenia na herbatnikach i z mascarpone poniżej. Składniki i przygotowanie wyjaśniamy krok po kroku.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×