Faszerowana pierś z indyka w domowym sosie warzywnym. Jak zrobić roladki z indyka w sosie?

faszerowana pierś z indyka

Pierś z indyka to doskonała baza do przygotowania pysznego obiadu dla całej rodziny. Z tym sprawdzonym przepisem zrobisz to w szybki i prosty sposób. Szczegółowa instrukcja krok po kroku już na Ciebie czeka!

Pierś z indyka – jak ją podać?

Chociaż częściej sięgamy w sklepach po piersi z kurczaka, to na bazie indyka przygotować można również pyszne potrawy. W sklepach możesz znaleźć zarówno piersi, jak i sznycle.

Sznycle i pierś z indyka to praktycznie to samo. Pierś jest jednym, dużym kawałkiem, a sznycle to kotlety wycięte z piersi. W tym przepisie sprawdzą się zarówno sznycle, jak i cała pierś.

Sos do mięsa – przepis

Mięso z indyka nafaszerowaliśmy dzisiaj szpinakiem i parmezanem. Całość wieńczy pyszny, domowym sos warzywny. Jego przygotowanie jest bajecznie proste! To też fajny patent na przemycenie dodatkowej porcji warzyw do potrawy.

Faszerowaną pierś z indyka w sosie warzywnym możesz serwować solo. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby podać ją w towarzystwie ryżu, ziemniaków lub kaszy. Gwarantujemy, że z każdym dodatkiem będzie się świetnie komponować.

Farsz do dzisiejszego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Roladki z pekinki z tuńczykiem


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×