Gofry na słono ze szpinakiem, jajkiem i boczkiem. Pyszny przepis na śniadanie

wytrwane gofry

Wytrawne gofry to idealny pomysł na pyszne śniadanie dla całej rodziny. Znajdziesz w nich szpinak, jajka i boczek. Idealny zestaw na śniadanie!

Ciasto na gofry w błyskawiczny sposób przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Gofry na słono

Chociaż gofry kojarzą się nam głównie z nadmorskim, słodkim przysmakiem, to ich wytrawna wersja jest również godna uwagi. Ciasto na gofry przygotowujemy bez dodatku cukru. Upieczone wafle zastępują pieczywo i świetnie komponują się z dodatkami. Dzisiaj przygotowaliśmy gofry ze szpinakiem, boczkiem i jajkami, ale możesz śmiało eksperymentować i łączyć inne dodatki. Świetnie sprawdzi się tutaj też serek śmietankowy i łosoś, a nawet szynka z serem.

Przepis na ciasto na gofry

Kluczem do przygotowania pysznych gofrów jest oczywiście odpowiednie ciasto. Bez niego nawet duża moc urządzenia do pieczenia może sobie nie poradzić. Ciasto musi być gęste, przypominające w konsystencji śmietanę, a gofrownica mocno nagrzana. Jeśli gofry przywierają do płytek, to posmaruj je przy pomocy silikonowego pędzelka odrobiną oleju roślinnego.

Zobacz także: Schab hasselback z pomidorami


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×