Jabłka w cieście francuskim. Szybki przepis na pyszne, chrupiące ciasteczka

Chrupiące jabłka w cieście francuskim to szybki przepis na pyszne ciasteczka. Sprawdzi się idealnie, gdy mają pojawić się niespodziewani goście!

Jak zrobić jabłka w cieście francuskim?

Ciasto francuskie to coś, czego nie może zabraknąć w naszej kuchni. W kilka chwil można wyczarować z niego niesamowite przekąski, zarówno na ciepło jak i na zimno. W wersji z jabłkami świetnie sprawdzi się jako pyszny deser na chłodne, jesienne dni. Jak zrobić jabłka w cieście francuskim?

Do jabłek możesz dodać też szczyptą kardamonu. Ma delikatnie cytrynowy smak i świetnie komponuje się z innymi przyprawami korzennymi.

Najlepszym patentem na niespodziewanych gości jest… rolka ciasta francuskiego w zamrażarce. Sprawdzi się też idealnie, gdy najdzie Cię ochota na coś słodkiego. Do jabłek możesz dorzucić też pokrojoną gruszkę- będzie pasowała znakomicie!

Przepis na jabłka w cieście francuskim – składniki i przygotowanie – poniżej.

Zobacz również: Pyszne tosty francuskie w trzech odsłonach


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×