Jabłka w cieście francuskim. Szybki przepis na pyszne, chrupiące ciasteczka

Chrupiące jabłka w cieście francuskim to szybki przepis na pyszne ciasteczka. Sprawdzi się idealnie, gdy mają pojawić się niespodziewani goście!
Jak zrobić jabłka w cieście francuskim?
Ciasto francuskie to coś, czego nie może zabraknąć w naszej kuchni. W kilka chwil można wyczarować z niego niesamowite przekąski, zarówno na ciepło jak i na zimno. W wersji z jabłkami świetnie sprawdzi się jako pyszny deser na chłodne, jesienne dni. Jak zrobić jabłka w cieście francuskim?
Do jabłek możesz dodać też szczyptą kardamonu. Ma delikatnie cytrynowy smak i świetnie komponuje się z innymi przyprawami korzennymi.
Najlepszym patentem na niespodziewanych gości jest… rolka ciasta francuskiego w zamrażarce. Sprawdzi się też idealnie, gdy najdzie Cię ochota na coś słodkiego. Do jabłek możesz dorzucić też pokrojoną gruszkę- będzie pasowała znakomicie!
Przepis na jabłka w cieście francuskim – składniki i przygotowanie – poniżej.
Zobacz również: Pyszne tosty francuskie w trzech odsłonach
Komentarze