Szybkie sushi. Jak zrobić krok po kroku? Oto prosty patent

fenomenalne sushi z foremki

Jak zrobić sushi krok po kroku? Dziś pokażemy Ci, jak w prosty i szybki sposób przygotować domowe sushi prosto z foremki. Będzie smacznie, oryginalnie i ciekawie. Jak zrobić sushi bez zawijania?

Jak zrobić szybkie sushi? Przepis i wykonanie krok po kroku

Sushi, jedna z najpopularniejszych potraw kuchni japońskiej, od lat podbija kubki smakowe ludzi na całym świecie. Chociaż dla wielu kojarzone jest z luksusowym, drogim i ciężko dostępnym daniem, to dziś udowodnimy Ci, że może być inaczej.

Jak zrobić szybkie sushi? Bazą praktycznie każdego sushi jest specjalny ryż gotowany z dodatkiem octu ryżowego. Ryż łączy się z różnymi dodatkami: najczęściej z owocami morza i rybami, ale coraz popularniejsze są też wegetariańskie i wegańskiej wariacje.

Przepis na domowe sushi

Doskonale zdajemy sobie sprawę, że wiele osób uważa, że przygotowanie domowego sushi jest bardzo trudne i czasochłonne. Z naszym sprawdzonym przepisem zrobisz je w prosty i szybki sposób.

Gotowe sushi oczywiście możesz jeść przy pomocy pałeczek, ale możesz zrobić to również przy pomocy rąk.

Już za kilka dni będziemy obchodzić Walentynki, a dzisiejszy przepis na domowe sushi idealnie sprawdzi się w roli romantycznej kolacji dla drugiej połówki. Gwarantujemy, że Twoja miłość będzie zachwycona prezentem w jadalnym wydaniu. W końcu każdy z nas zna stare powiedzenie „przez żołądek do serca”. To naprawdę działa, więc nie zwlekaj i w tym roku zaplanuj coś wyjątkowego z okazji zakochanych.

Jak zrobić sushi krok po kroku? Przepis i wykonanie poniżej.

Zobacz także: Sernikobrownie w kształcie serduszka


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×