PrzepisBabeczki bananowe ze szpinakiem

Babeczki bananowe ze szpinakiem

Babeczki bananowe ze szpinakiem
Pyszności
10.05.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:34

Babeczki bananowe ze szpinakiem to szybki, sprawdzony i mega prosty w przygotowaniu deser dla całej rodziny. W naszych kuchniach gości bardzo często, dlatego też jesteśmy pewni, że u Ciebie będzie podobnie 😉

W przygotowaniu szpinaku do naszych babeczek pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. banan
  2. 250 g szpinak
  3. 3 szt. jajka
  4. 1 szczypta sól
  5. 1/3 szkl. cukier brązowy
  6. 3/4 szkl. mleko migdałowe
  7. 2 szkl. mąka pełnoziarnista owsiana
  8. 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
  9. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  10. 1 łyżeczka cynamon
  11. 1/3 szkl. cukier kokosowy
  12. 3 łyżki olej kokosowy
  13. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Sposób przygotowania:

1. W blenderze zmiksuj ze sobą mleko migdałowe i świeży szpinak.

Obraz

2. Po chwili dodaj do urządzenia banana i olej kokosowy.

Obraz

3. Na koniec koniec nie zapomnij również o jajkach i ekstrakcie waniliowym.

Obraz

4. Czas połączyć suche składniki: mąkę pełnoziarnistą, cukier brązowy oraz kokosowy, proszek do pieczenia, cynamon, sól i sodę oczyszczoną.

Obraz

5. Połącz teraz mokre i suche składniki.

Obraz

6. Uzyskaną mieszankę rozprowadź w formie na babeczki. Piecz je przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także