Batatowa lasagne

Tego jeszcze u nas nie było! Bataty w formie lasagne, my jesteśmy zachwyceni. I mamy nadzieję, że również będziecie zadowoleni ?
Składniki:
Porcje- 3-4 szt batat
- 1 szt papryka czerwona
- 1 szt papryka żółta
- 7 szt jajka
- 250 g świeży szpinak
- 3 łyżki świeży koperek posiekany
- 2 łyżki masło
- 3 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
- Pokrojone i polane oliwą z oliwek bataty piecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- W misce połącz ze sobą: jajka, czerwoną i żółtą paprykę, świeży koperek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- W formie do pieczenia ułóż podpieczone bataty. Następnie stwórz warstwę ze świeżego szpinaku...
- ... kolorowej mieszanki i ponownie szpinaku oraz mieszanki.
- Na wierzchu ułóż resztę batatów. Wstaw formę do piekarnika na 30 minut, temp. 180 stopni Celsjusza.
- Smacznego!
Komentarze