in ,

Batatowa lasagne

Tego jeszcze u nas nie było! Bataty w formie lasagne, my jesteśmy zachwyceni. I mamy nadzieję, że również będziecie zadowoleni 😉

Batatowa lasagne
Batatowa lasagne
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Pokrojone i polane oliwą z oliwek bataty piecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
    Pokrojone i polane oliwą z oliwek bataty piecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  2. W misce połącz ze sobą: jajka, czerwoną i żółtą paprykę, świeży koperek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: jajka, czerwoną i żółtą paprykę, świeży koperek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. W formie do pieczenia ułóż podpieczone bataty. Następnie stwórz warstwę ze świeżego szpinaku...
    W formie do pieczenia ułóż podpieczone bataty. Następnie stwórz warstwę ze świeżego szpinaku...
  4. ... kolorowej mieszanki i ponownie szpinaku oraz mieszanki.
    ... kolorowej mieszanki i ponownie szpinaku oraz mieszanki.
  5. Na wierzchu ułóż resztę batatów. Wstaw formę do piekarnika na 30 minut, temp. 180 stopni Celsjusza.
    Na wierzchu ułóż resztę batatów. Wstaw formę do piekarnika na 30 minut, temp. 180 stopni Celsjusza.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Batatowa lasagne

Lasagne z batatów z kolorwymi dodatkami totalnie zawróciła nam w głowach! 😊❤️🤩PRZEPISY ➡️ https://pysznosci.pl/228285

Publiée par Pyszności Fit sur Dimanche 30 septembre 2018