in ,

Batatowa lasagne

Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu
Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu

Za oknem prawdziwa sauna, dlatego przychodzę z pomysłe...

Tego jeszcze u nas nie było! Bataty w formie lasagne, my jesteśmy zachwyceni. I mamy nadzieję, że również będziecie zadowoleni 😉

Batatowa lasagne
Batatowa lasagne
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Pokrojone i polane oliwą z oliwek bataty piecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
    Pokrojone i polane oliwą z oliwek bataty piecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  2. W misce połącz ze sobą: jajka, czerwoną i żółtą paprykę, świeży koperek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: jajka, czerwoną i żółtą paprykę, świeży koperek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. W formie do pieczenia ułóż podpieczone bataty. Następnie stwórz warstwę ze świeżego szpinaku...
    W formie do pieczenia ułóż podpieczone bataty. Następnie stwórz warstwę ze świeżego szpinaku...
  4. ... kolorowej mieszanki i ponownie szpinaku oraz mieszanki.
    ... kolorowej mieszanki i ponownie szpinaku oraz mieszanki.
  5. Na wierzchu ułóż resztę batatów. Wstaw formę do piekarnika na 30 minut, temp. 180 stopni Celsjusza.
    Na wierzchu ułóż resztę batatów. Wstaw formę do piekarnika na 30 minut, temp. 180 stopni Celsjusza.
  6. Smacznego!
    Smacznego!