Kategorie Dania

Bitki z pieczarkami

Oto przepis na pyszny obiad, który z pewnością na stałe zagości w Waszych domach. Genialne bitki z pieczarki już od pierwszego kęsa skradną Wasze serca ?

Bitki z pieczarkami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bitki z pieczarkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Polędwicę wieprzową podziel na kawałki. Następnie rozbij tłuczkiem i dopraw przy pomocy soli, pieprzu i czosnku.
    Polędwicę wieprzową podziel na kawałki. Następnie rozbij tłuczkiem i dopraw przy pomocy soli, pieprzu i czosnku.
  2. Smaż mięso na rozgrzanej patelni przez kilka minut. Potem odłóż je na bok.
    Smaż mięso na rozgrzanej patelni przez kilka minut. Potem odłóż je na bok.
  3. Na patelni podsmaż cebulę. Po chwili dodaj pieczarki i odłożone wcześniej bitki.
    Na patelni podsmaż cebulę. Po chwili dodaj pieczarki i odłożone wcześniej bitki.
  4. Stopniowo dodawaj bulion. Na samym końcu dodaj liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego.
    Stopniowo dodawaj bulion. Na samym końcu dodaj liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego.
  5. Duś całość ok. 20-30 minut.
    Duś całość ok. 20-30 minut.
  6. W misce połącz ze sobą śmietanę 30%, mąkę, wodę i wywar. Dokładnie wymieszaj i stopniowo zacznij wlewać na patelnię.
    W misce połącz ze sobą śmietanę 30%, mąkę, wodę i wywar. Dokładnie wymieszaj i stopniowo zacznij wlewać na patelnię.
  7. Gotowe bitki z grzybami możesz podać z ziemniakami, kaszą lub ryżem. My wybraliśmy pierwszą opcję.
    Gotowe bitki z grzybami możesz podać z ziemniakami, kaszą lub ryżem. My wybraliśmy pierwszą opcję.
Bitki z pieczarkami
210842