Cordon bleu cztery sery

Nasz cordon bleu jest wyjątkowy pod każdym względem. Po pierwsze, skrywa w sobie smak aż 4 serów! Po drugie, przygotowaliśmy go w lżejszej formie.
Pyszne danie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Pieczona rolada z boczku
Składniki:
Porcje szt.- 100 g ser cheddar
- 100 g ser mozzarella
- 100 g ser roquefort
- 100 g ser ementaler
- 9 szt. pierś z kurczaka
- 9 łyżeczek musztarda dijon
- 9 szt. szynka gotowana plastry
- 2 szkl. mąka pszenna do panierki
- 5 szt. jajka do panierki
- 2 szkl. bułka tarta do panierki
- 6 łyżek olej roślinny
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od ułożenia na sobie 4 rodzajów sera. Następnie wbij 9 szaszłyków i podziel sery na 9 kawałków.
- Rozbij każdą pierś z kurczaka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw solą i pieprzem.
- Nie zapomnij również o musztardzie, szynce i wcześniej przygotowanej mieszance serów.
- Zwiń mięso w rulon, po czym obtocz każdą roladkę w mące, jajkach i bułce tartej.
- Następnie piecz w Ovi przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze