in ,

Faszerowana papryka

Lubisz eksperymentować w kuchni? Łączyć składniki i smaki, a tym samym zaskakiwać swoich bliskich? Jeśli tak, mam coś co z pewnością Ci się spodoba.

Faszerowane papryki nie tylko świetnie wyglądają, ale i obłędnie smakują. Po prostu palce lizać!

Faszerowana papryka
Faszerowana papryka
3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Usuń górną część papryki i całą jej zawartość.
    Usuń górną część papryki i całą jej zawartość.
  2. Obtocz papryki w mące, jajkach oraz chipsach tacos.
    Obtocz papryki w mące, jajkach oraz chipsach tacos.
  3. Papryki w panierce zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 18 minut.
    Papryki w panierce zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 18 minut.
  4. Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą cebulkę oraz wołowinę. Dodaj przyprawę taco.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą cebulkę oraz wołowinę. Dodaj przyprawę taco.
  5. Umieść farsz w zapieczonych paprykach - układając następujące warstwy - mięso wołowe, sos salsa i żółty ser.
    Umieść farsz w zapieczonych paprykach - układając następujące warstwy - mięso wołowe, sos salsa i żółty ser.
  6. Ponownie zapiekaj papryki przez 3-4 minuty, do chwili aż ser się roztopi.
    Ponownie zapiekaj papryki przez 3-4 minuty, do chwili aż ser się roztopi.
  7. Gotowe papryki posyp posiekaną pietruszką.
    Gotowe papryki posyp posiekaną pietruszką.