in , ,

Frytki z piekarnika w kolorowym wydaniu

Co powiesz na frytki z piekarnika? I to w kolorowym wydaniu? Takiej kombinacji po prostu nie da się odmówić 😉

Zobacz także: Pulpety z kurczaka i cukinii na obiad

Frytki z piekarnika w kolorowym wydaniu
Frytki z piekarnika w kolorowym wydaniu
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Dip

Sposób przygotowania:

  1. Obierz i podziel wszystkie warzywa na mniejsze kawałki.
    Obierz i podziel wszystkie warzywa na mniejsze kawałki.
  2. Skrop je oliwą z oliwek i dopraw do smaku oregano, solą i pierzem.
    Skrop je oliwą z oliwek i dopraw do smaku oregano, solą i pierzem.
  3. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. W tym czasie przygotuj zielony dip. Zblenduj ze sobą: obrane awokado, jogurt grecki, pietruszkę, koperek, ocet z białego wina, suszoną cebulę i czosnek, wodę oraz sól.
    W tym czasie przygotuj zielony dip. Zblenduj ze sobą: obrane awokado, jogurt grecki, pietruszkę, koperek, ocet z białego wina, suszoną cebulę i czosnek, wodę oraz sól.
  5. Smacznego!
    Smacznego!