in

Gołąbki bez zawijania z patelni

Lubicie domową kuchnię? Jeśli tak, oto przepis, który z pewnością się Wam spodoba 🙂 Pyszne i błyskawiczne gołąbki bez zawijania już na Was czekają 🙂

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni z masłem i cebulą połącz młodą kapustę. Następnie dodaj bulion (200 ml) i duś pod przykryciem przez 15-20 minut. Tuż przed zdjęciem z palnika dopraw do smaku solą.
    Na patelni z masłem i cebulą połącz młodą kapustę. Następnie dodaj bulion (200 ml) i duś pod przykryciem przez 15-20 minut. Tuż przed zdjęciem z palnika dopraw do smaku solą.
  2. Do miski z łopatką wieprzową dodaj ugotowany ryż i wcześniej przygotowaną młodą kapustę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Do miski z łopatką wieprzową dodaj ugotowany ryż i wcześniej przygotowaną młodą kapustę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Z powstałej mieszanki uformuj małe gołąbki.
    Z powstałej mieszanki uformuj małe gołąbki.
  4. Podsmaż je na patelni. Po chwili dodaj passatę pomidorową i bulion (400 ml).
    Podsmaż je na patelni. Po chwili dodaj passatę pomidorową i bulion (400 ml).
  5. Następnie dodaj oregano, słodką paprykę i cukier.
    Następnie dodaj oregano, słodką paprykę i cukier.
  6. Ponownie duś pod przykryciem (15-20 minut).
    Ponownie duś pod przykryciem (15-20 minut).
  7. Gotowe gołąbki możesz podawać na liściu młodej kapusty. Smacznego 🙂
    Gotowe gołąbki możesz podawać na liściu młodej kapusty. Smacznego :)