Pyszny grillowany kurczak z sosem meksykańskim, nadziewany serem mozzarella. Mniam!

W dzisiejszym artykule zaprezentuję ci super sposób na przyrządzenie pysznej grillowanej piersi z kurczaka z sosem meksykańskim i serem mozzarella. Jestem pewna, że kiedy podasz swojej rodzinie takie danie, na pewno będzie nim pozytywnie zaskoczona.

Przepis na tą potrawę jest bardzo prosty i przyjemny, a efekt wręcz wspaniały.

Łap więc za składniki i do dzieła! Dokładny przepis znajduje się poniżej.

Pyszny grillowany kurczak z sosem meksykańskim, nadziewany serem mozzarella. Mniam!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszny grillowany kurczak z sosem meksykańskim, nadziewany serem mozzarella. Mniam!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Każdą pierś z kurczaka natnij tak, aby w środku powstały kieszonki. (o ok. 7 cm długości)
    Każdą pierś z kurczaka natnij tak, aby w środku powstały kieszonki. (o ok. 7 cm długości)
  2. Każdy kawałek kurczaka przypraw solą i pieprzem - zarówno w środku kieszonki, jak i na zewnątrz.
    Każdy kawałek kurczaka przypraw solą i pieprzem - zarówno w środku kieszonki, jak i na zewnątrz.
  3. Do każdej kieszonki nałóż po 30 g sera mozzarella.
    Do każdej kieszonki nałóż po 30 g sera mozzarella.
  4. Za pomocą pędzelka nasmaruj kurczaka z zewnątrz sosem meksykańskim.
    Za pomocą pędzelka nasmaruj kurczaka z zewnątrz sosem meksykańskim.
  5. Przełóż kurczaka na grill lub patelnię grillową i grilluj przez 7 minut. W między czasie przewracaj kurczaka na drugą stronę oraz ponownie nasmaruj go sosem meksykańskim.
    Przełóż kurczaka na grill lub patelnię grillową i grilluj przez 7 minut. W między czasie przewracaj kurczaka na drugą stronę oraz ponownie nasmaruj go sosem meksykańskim.
  6. Po 7 minutach grillowania, przełóż kurczaka do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez 35 minut. Po tym czasie, przełóż go na talerz. Każdą pierś możesz pokroić na kawałki.
    Po 7 minutach grillowania, przełóż kurczaka do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez 35 minut. Po tym czasie, przełóż go na talerz. Każdą pierś możesz pokroić na kawałki.
  7. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×