Grillowany łosoś z masłem, cytryną, cukinią i tymiankiem

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie grillowanego łososia z masłem, cytryną, cukinią i tymiankiem.

Grillowany łosoś z masłem, cytryną, cukinią i tymiankiem2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Grillowany łosoś z masłem, cytryną, cukinią i tymiankiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na kawałku folii aluminiowej ułóż plastry cukinii. Dodaj czosnek, a następnie posyp solą i pieprzem. Dodaj 20 g masła, a następnie połóż filet z łososia. Dopraw go solą i pieprzem. Ułóż plastry cytryny, gałązki tymianku, 20 g masła i polej białym winem.
    Na kawałku folii aluminiowej ułóż plastry cukinii. Dodaj czosnek, a następnie posyp solą i pieprzem. Dodaj 20 g masła, a następnie połóż filet z łososia. Dopraw go solą i pieprzem. Ułóż plastry cytryny, gałązki tymianku, 20 g masła i polej białym winem.
  2. Całość zawiń w folię aluminiową. Grilluj przez 10-12 minut.
    Całość zawiń w folię aluminiową. Grilluj przez 10-12 minut.
  3. Po tym czasie przełóż gotowe danie na talerz.
    Po tym czasie przełóż gotowe danie na talerz.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×