Pyszne jabłkowe lizaki w czekoladzie z karmelem, orzeszkami i wiórkami kokosowymi

Oto pyszne jabłkowe lizaki w czekoladzie z karmelem, orzeszkami i wiórkami kokosowymi. Brzmi świetnie, prawda? A więc do dzieła!

 

Pyszne jabłkowe lizaki w czekoladzie z karmelem, orzeszkami i wiórkami kokosowymi4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne jabłkowe lizaki w czekoladzie z karmelem, orzeszkami i wiórkami kokosowymi
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Umyj jabłka i pokrój je na plastry o grubości ok. 1,2 - 1,7 cm. Jeżeli w niektórych plastrach znajdują się pestki i gniazda nasienne, to usuń je. Za pomocą noża, każdy plaster natnij od dołu na wysokość ok. 2,5 cm tak, aby można było potem wbić w niego patyczek. Następnie odsącz zbędną wodę z plastrów za pomocą ręcznika papierowego.
    Umyj jabłka i pokrój je na plastry o grubości ok. 1,2 - 1,7 cm. Jeżeli w niektórych plastrach znajdują się pestki i gniazda nasienne, to usuń je. Za pomocą noża, każdy plaster natnij od dołu na wysokość ok. 2,5 cm tak, aby można było potem wbić w niego patyczek. Następnie odsącz zbędną wodę z plastrów za pomocą ręcznika papierowego.
  2. W każde nacięcie w plastrach powbijaj po jednym patyczku. Jeżeli z jabłka wydostaną się soki, ponownie osusz je za pomocą ręcznika papierowego.
    W każde nacięcie w plastrach powbijaj po jednym patyczku. Jeżeli z jabłka wydostaną się soki, ponownie osusz je za pomocą ręcznika papierowego.
  3. Do miseczki włóż kostki czekolady mlecznej i olej kokosowy. Włóż do mikrofali na 2 minuty. Kiedy roztopiona czekolada delikatnie ostygnie, rozlej ją na talerzu, a następnie z obydwóch stron
    Do miseczki włóż kostki czekolady mlecznej i olej kokosowy. Włóż do mikrofali na 2 minuty. Kiedy roztopiona czekolada delikatnie ostygnie, rozlej ją na talerzu, a następnie z obydwóch stron
  4. Przełóż jabłka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Teraz czas na wykończenie. Każdy plaster jabłka polej polewą karmelową i posyp posiekanymi orzeszkami lub wiórkami kokosowymi. Włóż do lodówki na 25 minut.
    Przełóż jabłka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Teraz czas na wykończenie. Każdy plaster jabłka polej polewą karmelową i posyp posiekanymi orzeszkami lub wiórkami kokosowymi. Włóż do lodówki na 25 minut.
  5. Po 25 minutach możesz wyjąć gotowe lizaki.
    Po 25 minutach możesz wyjąć gotowe lizaki.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×