Genialna jajecznica z grzybami leśnymi

Jajecznica z grzybami leśnymi to idealna kombinacja śniadaniowa na jesienny sezon. Po prostu palce lizać!
Zobacz także: Panierowana cebula w postaci pięknego kwiatu
Składniki:
Porcje- 30 g masło
- 1/2 szt. cebula
- 1-2 szt. gałązki tymianku
- 150 g podgrzybki/rydze lub borowiki
- 6 szt. jajka
- 1/3 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Oczyść grzyby, po czym podziel je na cienkie plastry.
- Następnie podsmaż grzyby na masełku razem z cebulą i tymiankiem.
- Przed dodaniem jajek na patelnię, wyjmij gałązki tymianku. Połącz wszystkie składniki.
- Na końcu dopraw solą i pieprzem.
- Smacznego!
Komentarze