Kieszonki z ciasta francuskiego z mięsno-serowym farszem

Kieszonek w takiej odsłonie jeszcze nie widziałeś. Jeśli przepadasz za wołowiną i boczkiem, ten przepis będzie spełnieniem Twoim marzeń. Nie możesz tego przegapić!

Kieszonki z ciasta francuskiego z mięsno-serowym farszem3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kieszonki z ciasta francuskiego z mięsno-serowym farszem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Uformuj z wołowiny małe kawałki i podmaż je na patelni.
    Uformuj z wołowiny małe kawałki i podmaż je na patelni.
  2. Na cieście francuskim ułóż wołowinę, ser, cebulę oraz boczek. Ponownie użyj sera.
    Na cieście francuskim ułóż wołowinę, ser, cebulę oraz boczek. Ponownie użyj sera.
  3. Krawędzie pokryj jajkiem. Następnie nanieść na każdy kawałek kolejny element ciasta.
    Krawędzie pokryj jajkiem. Następnie nanieść na każdy kawałek kolejny element ciasta.
  4. Nałóż na ciasto francuskie roztrzepane jajko i posyp je sezamem. Następnie piecz je przez 15 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku.
    Nałóż na ciasto francuskie roztrzepane jajko i posyp je sezamem. Następnie piecz je przez 15 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku.
  5. Gotowe kieszonki możesz podać swoim gościom z ulubionym sosem.
    Gotowe kieszonki możesz podać swoim gościom z ulubionym sosem.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×