Kieszonki z ciasta francuskiego z mięsno-serowym farszem

Kieszonek w takiej odsłonie jeszcze nie widziałeś. Jeśli przepadasz za wołowiną i boczkiem, ten przepis będzie spełnieniem Twoim marzeń. Nie możesz tego przegapić!
Składniki:
Porcje- 300 g wołowina mielona
- 400 g ciasto francuskie
- 1/2 szkl. żółty ser
- 1/4 szkl. cebula posiekana
- 6 plasterków boczek podsmażony
- 2 szt. jajka
- 1/4 szkl. sezam
Sposób przygotowania:
- Uformuj z wołowiny małe kawałki i podmaż je na patelni.
- Na cieście francuskim ułóż wołowinę, ser, cebulę oraz boczek. Ponownie użyj sera.
- Krawędzie pokryj jajkiem. Następnie nanieść na każdy kawałek kolejny element ciasta.
- Nałóż na ciasto francuskie roztrzepane jajko i posyp je sezamem. Następnie piecz je przez 15 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku.
- Gotowe kieszonki możesz podać swoim gościom z ulubionym sosem.
Komentarze