Kolorowe szaszłyki

Kolorów nigdy za wiele, dlatego dziś przygotowaliśmy jeden ogromny szaszłyk z samymi rarytasami. Po prostu palce lizać!

Kolorowe szaszłyki4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kolorowe szaszłyki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel warzywa i mięso na drobne paski.
    Podziel warzywa i mięso na drobne paski.
  2. Warzywa i mięsa ułóż jak na zdjęciu poniżej. Następnie dodaj patyczki na szaszłyki.
    Warzywa i mięsa ułóż jak na zdjęciu poniżej. Następnie dodaj patyczki na szaszłyki.
  3. Umieść płatki śniadaniowe w ścierce i roztłucz je przy pomocy wałka.
    Umieść płatki śniadaniowe w ścierce i roztłucz je przy pomocy wałka.
  4. W misce stwórz mieszankę z mąki pszennej, soli, pieprzu, słodkiej papryki, jajka i mleka. Dokładnie wymieszaj.
    W misce stwórz mieszankę z mąki pszennej, soli, pieprzu, słodkiej papryki, jajka i mleka. Dokładnie wymieszaj.
  5. Obtocz szaszłyka w przygotowanej mieszance i płatkach śniadaniowych. Następnie wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Obtocz szaszłyka w przygotowanej mieszance i płatkach śniadaniowych. Następnie wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  6. Podziel danie na mniejsze kawałki i zaserwuj swoim bliskim. Smacznego!
    Podziel danie na mniejsze kawałki i zaserwuj swoim bliskim. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×