Kolorowe szaszłyki

Kolorów nigdy za wiele, dlatego dziś przygotowaliśmy jeden ogromny szaszłyk z samymi rarytasami. Po prostu palce lizać!



Składniki:
Porcje- 2 szt. pierś z kurczaka
- 1/2 szt. cukinia
- 1/2 szt. bakłażan
- 1 szt. papryka czerwona
- 1 szt. papryka żółta
- 1 szkl. mleko
- 1/2 szt. mąka pszenna
- 1 szt. jajko
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka papryka słodka
- 3 szkl. płatki kukurydziane
- 10 szt. drewniane patyczki do szaszłyków
Sposób przygotowania:
- Podziel warzywa i mięso na drobne paski.
- Warzywa i mięsa ułóż jak na zdjęciu poniżej. Następnie dodaj patyczki na szaszłyki.
- Umieść płatki śniadaniowe w ścierce i roztłucz je przy pomocy wałka.
- W misce stwórz mieszankę z mąki pszennej, soli, pieprzu, słodkiej papryki, jajka i mleka. Dokładnie wymieszaj.
- Obtocz szaszłyka w przygotowanej mieszance i płatkach śniadaniowych. Następnie wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
- Podziel danie na mniejsze kawałki i zaserwuj swoim bliskim. Smacznego!
Komentarze