in ,

Lasagne w nowej odsłonie

Lasagne w takiej postaci jeszcze nie widziałeś! Pyszny makaron w połączeniu z boczkiem to prawdziwy strzał w 10! Gwarantuję Ci, że zakochasz się w tym przepisie od pierwszego kęsa. Po prostu place lizać!

Lasagne w nowej odsłonie
Lasagne w nowej odsłonie
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż posiekaną cebulkę. Dodaj mięso mielone i sos pomidorowy. Na koniec dosyp 2 łyżki ziół prowansalskich.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż posiekaną cebulkę. Dodaj mięso mielone i sos pomidorowy. Na koniec dosyp 2 łyżki ziół prowansalskich.
  2. W formie ułóż plastry boczku. Następnie dodaj makaron lasagne, sos beszamelowy, mozzarellę oraz wcześniej przygotowany sos. Stwórz 2 kolejne takie warstwy.
    W formie ułóż plastry boczku. Następnie dodaj makaron lasagne, sos beszamelowy, mozzarellę oraz wcześniej przygotowany sos. Stwórz 2 kolejne takie warstwy.
  3. Ostatnią warstwę makaronu lasagne posyp mozzarellą i na samej górze ułóż liście bazylii.
    Ostatnią warstwę makaronu lasagne posyp mozzarellą i na samej górze ułóż liście bazylii.
  4. Zawiń do środka wszystkie plastry boczku. Włóż formę do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 45 minut.
    Zawiń do środka wszystkie plastry boczku. Włóż formę do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 45 minut.
  5. I to wszystko!
    I to wszystko!