Wirtualna Polska

Leśny mech w wielkanocnym wydaniu

leśny mech w wielkanocnym wydaniu

Leśny mech to kultowe ciasto, które zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Dlatego też postanowiliśmy przygotować ten pyszny deser w wersji wielkanocnej. Takie połączenie to strzał w 10!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu świeżego szpinaku pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.

Zobacz także: Majonez z awokado

Leśny mech w wielkanocnym wydaniu9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Leśny mech w wielkanocnym wydaniu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce umieść świeży szpinak i wodę. Zblenduj na gładką masę. Odstaw na bok.
    W dużej misce umieść świeży szpinak i wodę. Zblenduj na gładką masę. Odstaw na bok.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W drugiej misce połącz jajka i cukier. Kiedy uzyskasz już puszystą i jasną mieszankę, zacznij dodawać stopniowo olej.
    W drugiej misce połącz jajka i cukier. Kiedy uzyskasz już puszystą i jasną mieszankę, zacznij dodawać stopniowo olej.
  3. Nie zapomnij dodać również zblendowanego szpinaku, mąki i proszku do pieczenia. Przelej do formy do pieczenia i piecz przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Nie zapomnij dodać również zblendowanego szpinaku, mąki i proszku do pieczenia. Przelej do formy do pieczenia i piecz przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu ubij śmietankę z cukrem pudrem. Następnie zacznij dodawać stopniowo serek mascarpone i przestudzoną galaretkę krystaliczną.
    W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu ubij śmietankę z cukrem pudrem. Następnie zacznij dodawać stopniowo serek mascarpone i przestudzoną galaretkę krystaliczną.
  5. Odetnij wierzch biszkopta. Na spodzie rozprowadź krem i dodaj świeże owoce. Z górnej części stwórz kruszonkę i rozprowadź ją na wierzchu ciasta. Dodaj cukrowe i czekoladowe jajka, po czym wstaw deser do lodówki (ok. 1,5 godziny).
    Odetnij wierzch biszkopta. Na spodzie rozprowadź krem i dodaj świeże owoce. Z górnej części stwórz kruszonkę i rozprowadź ją na wierzchu ciasta. Dodaj cukrowe i czekoladowe jajka, po czym wstaw deser do lodówki (ok. 1,5 godziny).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. I to wszystko! Smacznego 😍
    I to wszystko! Smacznego 😍

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×