PrzepisObiadŁosoś z kolendrą i cytryną podawany z ryżem

Łosoś z kolendrą i cytryną podawany z ryżem

Łosoś z kolendrą i cytryną podawany z ryżem
Frania
31.08.2017 17:10, aktualizacja: 01.09.2017 08:23

W tej potrawie zakochała się cała moja rodzina i z Tobą będzie podobnie. Pyszny łosoś w towarzystwie kolendry i cytryny to prawdziwy strzał w 10. Nie możesz tego przegapić!

Składniki:

  1. 100 g filet z łososia
  2. 1 szczypta sól
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 1/2 łyżeczki kmin
  6. 1/2 szkl. bulion warzywny
  7. 2 łyżki miód
  8. 1/4 szkl. sok z limonki
  9. 1/4 szkl. kolendra posiekana
  10. 150 g ryż
Sposób przygotowania:

1. Filety łososia dopraw solą i pieprzem. Następnie smaż je na patelni przez 6 minut.

Obraz

2. Na rozgrzanej patelni podsmaż czosnek. Dodaj kmin, bulion warzywny, sok z limonki, miód oraz posiekaną kolendrę.

Obraz

3. Następnie dodaj wcześniej przygotowane filety łososia i duś je przez 3 minuty.

Obraz

4. Gotową rybę podaj z ryżem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także