Kategorie Dania

Wyśmienite spaghetti z bekonem, szpinakiem, pomidorem i parmezanem. Idealny pomysł na obiad!

Makaron jest zawsze bezpiecznym wyborem, jeśli chodzi o obiad. Można przyrządzić go na wiele sposobów, według własnych upodobań. Podejrzewam, że na pewno posiadasz swój ulubiony przepis na danie z makaronem. Dzisiaj pokażę ci jednak mojego faworyta.

Makaron z bekonem, szpinakiem, pomidorem i parmezanem, bo to właśnie o nim mowa, jest naprawdę pyszny i łączy w sobie wspaniałe smaki, co sprawia, że smak jest bardzo wyrazisty. Koniecznie musisz go spróbować!

Leć więc po składniki i do dzieła. Przepis znajdziesz poniżej.

Wyśmienite spaghetti z bekonem, szpinakiem, pomidorem i parmezanem. Idealny pomysł na obiad!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wyśmienite spaghetti z bekonem, szpinakiem, pomidorem i parmezanem. Idealny pomysł na obiad!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Następnie włóż na nią piersi z kurczaka. Przypraw je solą i pieprzem (ilość - według uznania). Każdą stronę kurczaka smaż przez 6 minutach. Po tym czasie przełóż kurczaka na deskę i pokrój go na mniejsze kawałki.
    Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Następnie włóż na nią piersi z kurczaka. Przypraw je solą i pieprzem (ilość - według uznania). Każdą stronę kurczaka smaż przez 6 minutach. Po tym czasie przełóż kurczaka na deskę i pokrój go na mniejsze kawałki.
  2. Na rozgrzaną patelnię włóż plastry bekonu i smaż je tak długo, aż będą chrupiące i zarumienione. Następnie zdejmij z patelni i za pomocą ręcznika papierowego, odsącz tłuszcz z bekonu i pokrój go na mniejsze kawałki.
    Na rozgrzaną patelnię włóż plastry bekonu i smaż je tak długo, aż będą chrupiące i zarumienione. Następnie zdejmij z patelni i za pomocą ręcznika papierowego, odsącz tłuszcz z bekonu i pokrój go na mniejsze kawałki.
  3. Na rozgrzaną patelnię włóż czosnek, pokrojone pomidory i szpinak. Przypraw według uznania solą i pieprzem, a następnie zalej wszystko śmietaną kremówką i dodaj parmezan oraz 110 ml wody.
    Na rozgrzaną patelnię włóż czosnek, pokrojone pomidory i szpinak. Przypraw według uznania solą i pieprzem, a następnie zalej wszystko śmietaną kremówką i dodaj parmezan oraz 110 ml wody.
  4. Kiedy sos się zagotuje dodaj do niego ugotowany makaron i wszystko dobrze wymieszaj. Gotowe danie przełóż z patelni na talerz.
    Kiedy sos się zagotuje dodaj do niego ugotowany makaron i wszystko dobrze wymieszaj. Gotowe danie przełóż z patelni na talerz.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
Wyśmienite spaghetti z bekonem, szpinakiem, pomidorem i parmezanem. Idealny pomysł na obiad!
Źródło: delish.com | Fotografie: youtube.com