rolada z masą orzechową
Kategorie PrzepisySłodkości

Marchewkowa rolada z masą orzechową

Marchewkowa rolada z masą orzechową to nasz sprawdzony przepis na idealny jesienny deser. Wystarczy, że raz jej skosztujesz, a już na stałe zadomowi się w Twoim menu. Po prostu nie ma innej opcji!

Do przygotowania przepysznej rolady wykorzystaliśmy tarte orzechy włoskie marki Moreso. Dzięki czemu zaoszczędziliśmy sporo czasu podczas pracy nad ciastem i masą.

 

Rolada z masą orzechową1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rolada z masą orzechową
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od ubicia białek ze szczyptą soli. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier oraz żółtka.
    Cały proces rozpocznij od ubicia białek ze szczyptą soli. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier oraz żółtka.
  2. Jako kolejne składniki dodaj startą na grubych oczkach marchewkę, proszek do pieczenia oraz tarte orzechy włoskie marki Moreso. Dokładnie wymieszaj i powstałą mieszankę przelej na blachę z piekarnika. Następnie piecz ok. 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Jako kolejne składniki dodaj startą na grubych oczkach marchewkę, proszek do pieczenia oraz tarte orzechy włoskie marki Moreso. Dokładnie wymieszaj i powstałą mieszankę przelej na blachę z piekarnika. Następnie piecz ok. 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie zacznij pracować nad masą. Połącz w garnku na palniku mleko oraz tarte orzechy. Kiedy masa zgęstnieje, odstaw do ostygnięcia.
    W międzyczasie zacznij pracować nad masą. Połącz w garnku na palniku mleko oraz tarte orzechy. Kiedy masa zgęstnieje, odstaw do ostygnięcia.
  4. Przy pomocy ściereczki zwiń upieczone ciasto w rulon i odstaw do całkowitego ostygnięcia.
    Przy pomocy ściereczki zwiń upieczone ciasto w rulon i odstaw do całkowitego ostygnięcia.
  5. Wróć do pracy nad masą. Przy pomocy miksera połącz mascarpone i cukier waniliowy. Po chwili zacznij dodawać małymi partiami mieszankę z garnka. I masa jest już gotowa.
    Wróć do pracy nad masą. Przy pomocy miksera połącz mascarpone i cukier waniliowy. Po chwili zacznij dodawać małymi partiami mieszankę z garnka. I masa jest już gotowa.
  6. Rozprowadź masę orzechową na cieście i zwiń w roladę.
    Rozprowadź masę orzechową na cieście i zwiń w roladę.
  7. Gotową roladę wstaw do lodówki minimum na 60 minut. Smacznego!
    Gotową roladę wstaw do lodówki minimum na 60 minut. Smacznego!
Marchewkowa rolada z masą orzechową ❤️

Uwielbiamy orzechy, dlatego stały się one bazą naszej zakręconej rolady 😍 Nie sposób oderwać od niej wzroku, a jej smak jest po prostu obłędny ❤️PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/311149

Posted by Pyszności on Tuesday, November 24, 2020
311149