Naleśniki ze szpinakiem i serem

Genialne naleśniki ze szpinakiem, serem, jajkiem i szynką. I pomysł na pyszny obiad już jest. Po prostu palce lizać 😉 Zresztą za moment sama się o tym przekonasz 👍


W przygotowaniu idealnych naleśników pomógł nam blender kielichowy marki Philips.
Zobacz także: Naleśniki owsiane z blendera
Składniki:
PorcjeNaleśniki
- 200 g mąka pszenna luksusowa
- 2 szt. jajka
- 250 ml mleko
- 250 ml woda
- 2 łyżki olej roślinny
Farsz
- 4 szt. jajka
- 200 g szynka gotowana
- 150 g ser emmental starty
- 200 g szpinak świeży podsmażony

Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania naleśników. W tym celu połącz w blenderze: jajka, mleko, wodę, olej roślinny oraz mąkę.
- Z otrzymanej mieszanki usmaż naleśniki.
- Następnie umieść każdy naleśnik w misce i wymieszaj w nim jajko, szynkę, podsmażony szpinak i ser. Teraz zwiń wystające końce do środka.
- Tak przygotowane naleśniki smaż na patelni przez kilka minut.
- Smacznego!
Komentarze