Pączki z czekoladą

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na pączki z czekoladą w dwóch wersjach. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Zobacz także: Faworki
Składniki:
Porcje- 270 ml woda ciepła
- 150 g cukier
- 10 g suche drożdze
- 500 g mąka
- 1 szczypta sól
- 1 tabliczka gorzka czekolada
- 1 tabliczka biała czekolada
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Na początek połącz ze sobą: wodę, cukier i drożdże.
- Jako kolejne składniki dodaj mąkę i sól.
- Kiedy uformujesz już ciasto, odstaw je do wyrośnięcia na godzinę.
- Z ciasta uformuj pączki. Nie zapomnij umieścić w nich dwóch kostek czekolady: gorzkiej i białej.
- Następnie smaż w rozgrzanym oleju.
- Gotowe pączki udekoruj cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze