Papryki faszerowane na Halloween

Halloween zbliża się wielkimi krokami, dlatego jeśli chcesz zaskoczyć swoje maluchy czymś wyjątkowym, mamy coś, co z pewnością zrobi na nich ogromne wrażenie! Pychotka ?

Papryki faszerowane na Halloween3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Papryki faszerowane na Halloween
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na początku przygotuj mieszankę z kurczakiem. W tym celu podsmaż ze sobą czerwoną cebulę i kurczaka.
    Na początku przygotuj mieszankę z kurczakiem. W tym celu podsmaż ze sobą czerwoną cebulę i kurczaka.
  2. Po chwili dodaj przyprawy: kmin, słodką paprykę, sól, pieprz oraz pomidory w zalewie. Duś ok. 10 minut pod przykryciem.
    Po chwili dodaj przyprawy: kmin, słodką paprykę, sól, pieprz oraz pomidory w zalewie. Duś ok. 10 minut pod przykryciem.
  3. W międzyczasie przygotuj papryki, odcinając im kapelusze. Następnie usuń zawartość i zrób w warzywach oczy, nosek i uśmiech.
    W międzyczasie przygotuj papryki, odcinając im kapelusze. Następnie usuń zawartość i zrób w warzywach oczy, nosek i uśmiech.
  4. Ułóż papryki w formie do pieczenia i nafaszeruj je przygotowanym kurczakiem, połączonym z ugotowanym ryżem i żółtym serem. Umieść na wierzchu odcięte kapelusze i wstaw do piekarnika na 30 minut (180 stopni Celsjusza).
    Ułóż papryki w formie do pieczenia i nafaszeruj je przygotowanym kurczakiem, połączonym z ugotowanym ryżem i żółtym serem. Umieść na wierzchu odcięte kapelusze i wstaw do piekarnika na 30 minut (180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×