Papryki faszerowane na Halloween

Halloween zbliża się wielkimi krokami, dlatego jeśli chcesz zaskoczyć swoje maluchy czymś wyjątkowym, mamy coś, co z pewnością zrobi na nich ogromne wrażenie! Pychotka ?
Składniki:
Porcje- 3 szt. czerwone papryki
- 100 g brązowy ryż
- 1 szt. pierś z kurczaka
- 1 łyżeczka kmin
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 puszka pomidory w zalewie
- 1/2 kubka żółty ser
Sposób przygotowania:
- Na początku przygotuj mieszankę z kurczakiem. W tym celu podsmaż ze sobą czerwoną cebulę i kurczaka.
- Po chwili dodaj przyprawy: kmin, słodką paprykę, sól, pieprz oraz pomidory w zalewie. Duś ok. 10 minut pod przykryciem.
- W międzyczasie przygotuj papryki, odcinając im kapelusze. Następnie usuń zawartość i zrób w warzywach oczy, nosek i uśmiech.
- Ułóż papryki w formie do pieczenia i nafaszeruj je przygotowanym kurczakiem, połączonym z ugotowanym ryżem i żółtym serem. Umieść na wierzchu odcięte kapelusze i wstaw do piekarnika na 30 minut (180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze