Pieczarki na cieście francuskim

Tym razem przychodzimy z przekąską na ciepło w wydaniu mini. Głównym składnikiem będą tu pieczarki, które podamy na cieście francuskim z cebulą i musztardą francuską.
Zobacz także: Krążki cebulowe z mięsem
Składniki:
Porcje szt.- 1 szt. ciasto francuskie
- 200 g pieczarki
- 1 szt. cebula
- 1/3 łyżeczki czosnek suszony
- 1/3 łyżeczki suszony tymianek
- 2 łyżki musztarda francuska
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 1 szt. jajko roztrzepane
Sposób przygotowania:
- Podzieloną na mniejsze kawałki cebulę, podsmaż na patelni. W międzyczasie dopraw do smaku solą, po czym odstaw na bok.
- Na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Po chwili dodaj suszony tymianek, czosnek, pieprz i sól.
- Ponownie dodaj na patelnię podsmażoną cebulę. I połącz wszystkie składniki.
- Z arkusza ciasta francuskiego wytnij małe kółka. Następnie rozprowadź na nich roztrzepane jajko. Podziel kółka na pół i na jednej części rozprowadź musztardę francuską, a na drugiej mieszankę z patelni.
- Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Przy pomocy wykałaczki połącz oba elementy. I mini przekąska jest już gotowa!
Komentarze