pieczarki na cieście francuskim
Kategorie PrzekąskiPrzepisy

Pieczarki na cieście francuskim

Tym razem przychodzimy z przekąską na ciepło w wydaniu mini. Głównym składnikiem będą tu pieczarki, które podamy na cieście francuskim z cebulą i musztardą francuską.

Zobacz także: Krążki cebulowe z mięsem

Pieczarki na cieście francuskim12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczarki na cieście francuskim
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Podzieloną na mniejsze kawałki cebulę, podsmaż na patelni. W międzyczasie dopraw do smaku solą, po czym odstaw na bok.
    Podzieloną na mniejsze kawałki cebulę, podsmaż na patelni. W międzyczasie dopraw do smaku solą, po czym odstaw na bok.
  2. Na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Po chwili dodaj suszony tymianek, czosnek, pieprz i sól.
    Na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Po chwili dodaj suszony tymianek, czosnek, pieprz i sól.
  3. Ponownie dodaj na patelnię podsmażoną cebulę. I połącz wszystkie składniki.
    Ponownie dodaj na patelnię podsmażoną cebulę. I połącz wszystkie składniki.
  4. Z arkusza ciasta francuskiego wytnij małe kółka. Następnie rozprowadź na nich roztrzepane jajko. Podziel kółka na pół i na jednej części rozprowadź musztardę francuską, a na drugiej mieszankę z patelni.
    Z arkusza ciasta francuskiego wytnij małe kółka. Następnie rozprowadź na nich roztrzepane jajko. Podziel kółka na pół i na jednej części rozprowadź musztardę francuską, a na drugiej mieszankę z patelni.
  5. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Przy pomocy wykałaczki połącz oba elementy. I mini przekąska jest już gotowa!
    Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Przy pomocy wykałaczki połącz oba elementy. I mini przekąska jest już gotowa!
Pieczarki na cieście francuskim

Przekąski na ciepło w wydaniu mini mają w sobie to "coś" ❤️ Zresztą zaraz sami się o tym przekonacie 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/275674

Opublikowany przez Pyszności Wtorek, 14 stycznia 2020
275674