Wirtualna Polska

Pieczone klopsiki z parmezanem i szynką szwarcwaldzką

Pieczone klopsiki z parmezanem i szynką szwarcwaldzką

Spędzacie wieczór w domu i nie wiesz co przygotować na kolację dla swojej rodziny? Jeśli lubisz ziemniaki, szynkę i ser, mamy idealne połączenie, które z pewnością pokochasz od pierwszego kęsa. Szczegółów szukaj poniżej.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Pieczone klopsiki z parmezanem i szynką szwarcwaldzką9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczone klopsiki z parmezanem i szynką szwarcwaldzką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą ziemniaki, parmezan oraz jajko. Dopraw solą i pieprzem.
    W misce połącz ze sobą ziemniaki, parmezan oraz jajko. Dopraw solą i pieprzem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Ziemniaczaną mieszankę roztłucz na gładką masę, a następnie wydziel z niej małe koła.
    Ziemniaczaną mieszankę roztłucz na gładką masę, a następnie wydziel z niej małe koła.
  3. Na każdym kole umieść plaster szynki oraz kawałek sera. Dokładnie zawiń i uformuj kule.
    Na każdym kole umieść plaster szynki oraz kawałek sera. Dokładnie zawiń i uformuj kule.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Powstałe kule obtocz w bułce tartej i piecz w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku przez 25 minut.
    Powstałe kule obtocz w bułce tartej i piecz w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku przez 25 minut.
  5. I to wszystko. Smacznego!
    I to wszystko. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×