Pieczone owoce pod kruszonką

Pieczone owoce pod kruszonką to szybki, prosty i sprawdzony przepis na genialną przekąskę. Zresztą już za moment sama się o tym przekonasz! Przechodzimy do przepisu ?



Zobacz także: Malinowy budyń z kaszy jaglanej
Składniki:
Porcje- 3/4 szkl. płatki pełnoziarniste
- 1/3 szkl. ekspandowana komosa ryżowa
- 1/4 szkl. olej kokosowy
- 1/4 szkl. syrop klonowy
- 1/2 szt. cytryna sok
- 3 szt. figi
- 3 szt. brzoskwinie
- 150 g jeżyny
- 100 g borówka amerykańska
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij do przygotowania kruszonki. W tym celu połącz: płatki pełnoziarniste, ekspandowaną komosę ryżową, olej kokosowy, syrop klonowy oraz sok z cytryny.
- Podziel figi i brzoskwinie w ćwiartki.
- Umieść wszystkie owoce w formie do pieczenia.
- Posyp wcześniej przygotowaną kruszonką i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze