Kategorie DaniaNa szybkoPrzepisy

Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków

Pierogi z serem twarogowym i jagodami to idealna kombinacja obiadowa, której nie potrafimy się oprzeć. I dziś podkręcimy je na 4 ciekawe sposoby.

Jeśli nie masz wolnej chwili, albo po prostu szkoda Ci czasu na przygotowanie własnych pierogów, zawsze możesz postawić na gotowe rozwiązanie. W naszym przepisie użyliśmy pierogi z serem twarogowym i jagodami firmy Konspol.

Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
  • 230 g pierogi z serem twarogowym i jagodami Konspol
Omasta z cynamonem
Stracciatella
Kruszonka z herbatników
Miętowa polewa

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od ugotowania pierogów zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Cały proces rozpocznij od ugotowania pierogów zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Stracciatella
  1. Aby przygotować pierwszy dodatek, połącz przy pomocy miksera śmietankę 30% i serek mascarpone. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
    Aby przygotować pierwszy dodatek, połącz przy pomocy miksera śmietankę 30% i serek mascarpone. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
  2. Gotową mieszankę nałóż na ugotowane pierogi i to wszystko!
    Gotową mieszankę nałóż na ugotowane pierogi i to wszystko!
Kruszonka z herbatników
  1. W celu przygotowania kruszonki do pierogów, będziesz musiał/a użyć blendera. W urządzeniu połącz herbatniki, orzechy włoskie i cukier waniliowy. Po chwili dodaj roztopione masło.
    W celu przygotowania kruszonki do pierogów, będziesz musiał/a użyć blendera. W urządzeniu połącz herbatniki, orzechy włoskie i cukier waniliowy. Po chwili dodaj roztopione masło.
  2. Kruszonkę rozprowadź na pierogach. Smacznego!
    Kruszonkę rozprowadź na pierogach. Smacznego!
Miętowa polewa
  1. Czas na polewę miętową. Tym razem połącz ze sobą jogurt grecki, świeżą miętę, skórkę z cytryny oraz miód.
    Czas na polewę miętową. Tym razem połącz ze sobą jogurt grecki, świeżą miętę, skórkę z cytryny oraz miód.
  2. Połącz polewę z pierogami i zabieraj się do jedzenia!
    Połącz polewę z pierogami i zabieraj się do jedzenia!
Omasta z cynamonem
  1. Do przygotowania naszej omasty wykorzystaj patelnię. Na początku podgrzej masło. Następnie dodaj bułkę tartą, cynamon i cukier trzcinowy.
    Do przygotowania naszej omasty wykorzystaj patelnię. Na początku podgrzej masło. Następnie dodaj bułkę tartą, cynamon i cukier trzcinowy.
  2. Mieszankę przełóż na talerz z pierogami. I czwarty dodatek jest już gotowy!
    Mieszankę przełóż na talerz z pierogami. I czwarty dodatek jest już gotowy!
4 dodatki do owocowych pierogów

Znudziło Ci się odgrzewanie gotowych pierogów? 🥟 Odkryj je na nowo z naszymi dodatkami w 4 odsłonach 👍😋PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/257409

Publiée par Pyszności sur Mercredi 19 juin 2019