Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków

Pierogi z serem twarogowym i jagodami to idealna kombinacja obiadowa, której nie potrafimy się oprzeć. I dziś podkręcimy je na 4 ciekawe sposoby.



Jeśli nie masz wolnej chwili, albo po prostu szkoda Ci czasu na przygotowanie własnych pierogów, zawsze możesz postawić na gotowe rozwiązanie. W naszym przepisie użyliśmy pierogi z serem twarogowym i jagodami firmy Konspol.
Składniki:
Porcje- 230 g pierogi z serem twarogowym i jagodami Konspol
Omasta z cynamonem
- 50 g masło
- 1/3 szkl. bułka tarta
- 2 łyżeczki cynamon mielony
- 2 łyżki cukier trzcinowy
Stracciatella
- 1 szkl. śmietanka 30%
- 125 g serek mascarpone
- 30 g czekolada gorzka posiekana
Kruszonka z herbatników
- 70 g herbatniki
- 1/2 szkl. orzechy włoskie
- 3 łyżeczki cukier waniliowy
- 1/3 szkl. masło roztopione
Miętowa polewa
- 1 szkl. jogurt grecki gęsty
- 1 garść świeża mięta
- 1 łyżka skórka z cytryny starta
- 1/3 szkl. miód


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od ugotowania pierogów zgodnie z instrukcją na opakowaniu.


Stracciatella
- Aby przygotować pierwszy dodatek, połącz przy pomocy miksera śmietankę 30% i serek mascarpone. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
- Gotową mieszankę nałóż na ugotowane pierogi i to wszystko!


Kruszonka z herbatników
- W celu przygotowania kruszonki do pierogów, będziesz musiał/a użyć blendera. W urządzeniu połącz herbatniki, orzechy włoskie i cukier waniliowy. Po chwili dodaj roztopione masło.
- Kruszonkę rozprowadź na pierogach. Smacznego!


Miętowa polewa
- Czas na polewę miętową. Tym razem połącz ze sobą jogurt grecki, świeżą miętę, skórkę z cytryny oraz miód.
- Połącz polewę z pierogami i zabieraj się do jedzenia!


Omasta z cynamonem
- Do przygotowania naszej omasty wykorzystaj patelnię. Na początku podgrzej masło. Następnie dodaj bułkę tartą, cynamon i cukier trzcinowy.
- Mieszankę przełóż na talerz z pierogami. I czwarty dodatek jest już gotowy!
Komentarze