Wirtualna Polska

Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków

Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków

Pierogi z serem twarogowym i jagodami to idealna kombinacja obiadowa, której nie potrafimy się oprzeć. I dziś podkręcimy je na 4 ciekawe sposoby.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Jeśli nie masz wolnej chwili, albo po prostu szkoda Ci czasu na przygotowanie własnych pierogów, zawsze możesz postawić na gotowe rozwiązanie. W naszym przepisie użyliśmy pierogi z serem twarogowym i jagodami firmy Konspol.

Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
  • 230 g pierogi z serem twarogowym i jagodami Konspol
Omasta z cynamonem
Stracciatella
Kruszonka z herbatników
Miętowa polewa
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od ugotowania pierogów zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Cały proces rozpocznij od ugotowania pierogów zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Stracciatella
  1. Aby przygotować pierwszy dodatek, połącz przy pomocy miksera śmietankę 30% i serek mascarpone. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
    Aby przygotować pierwszy dodatek, połącz przy pomocy miksera śmietankę 30% i serek mascarpone. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
  2. Gotową mieszankę nałóż na ugotowane pierogi i to wszystko!
    Gotową mieszankę nałóż na ugotowane pierogi i to wszystko!
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Kruszonka z herbatników
  1. W celu przygotowania kruszonki do pierogów, będziesz musiał/a użyć blendera. W urządzeniu połącz herbatniki, orzechy włoskie i cukier waniliowy. Po chwili dodaj roztopione masło.
    W celu przygotowania kruszonki do pierogów, będziesz musiał/a użyć blendera. W urządzeniu połącz herbatniki, orzechy włoskie i cukier waniliowy. Po chwili dodaj roztopione masło.
  2. Kruszonkę rozprowadź na pierogach. Smacznego!
    Kruszonkę rozprowadź na pierogach. Smacznego!
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Miętowa polewa
  1. Czas na polewę miętową. Tym razem połącz ze sobą jogurt grecki, świeżą miętę, skórkę z cytryny oraz miód.
    Czas na polewę miętową. Tym razem połącz ze sobą jogurt grecki, świeżą miętę, skórkę z cytryny oraz miód.
  2. Połącz polewę z pierogami i zabieraj się do jedzenia!
    Połącz polewę z pierogami i zabieraj się do jedzenia!
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Omasta z cynamonem
  1. Do przygotowania naszej omasty wykorzystaj patelnię. Na początku podgrzej masło. Następnie dodaj bułkę tartą, cynamon i cukier trzcinowy.
    Do przygotowania naszej omasty wykorzystaj patelnię. Na początku podgrzej masło. Następnie dodaj bułkę tartą, cynamon i cukier trzcinowy.
  2. Mieszankę przełóż na talerz z pierogami. I czwarty dodatek jest już gotowy!
    Mieszankę przełóż na talerz z pierogami. I czwarty dodatek jest już gotowy!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×