PrzepisDania głównePierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków

Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków

Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków
Pyszności
21.06.2019 17:00, aktualizacja: 22.06.2019 00:02

Pierogi z serem twarogowym i jagodami to idealna kombinacja obiadowa, której nie potrafimy się oprzeć. I dziś podkręcimy je na 4 ciekawe sposoby.

Jeśli nie masz wolnej chwili, albo po prostu szkoda Ci czasu na przygotowanie własnych pierogów, zawsze możesz postawić na gotowe rozwiązanie. W naszym przepisie użyliśmy pierogi z serem twarogowym i jagodami firmy Konspol.

Składniki:

Stracciatella

  1. 1 szkl. śmietanka 30%
  2. 125 g serek mascarpone
  3. 30 g czekolada gorzka posiekana

Kruszonka z herbatników

  1. 3 łyżeczki cukier waniliowy
  2. 1/3 szkl. masło roztopione
  3. 70 g herbatniki
  4. 1/2 szkl. orzechy włoskie

Omasta z cynamonem

  1. 50 g masło
  2. 1/3 szkl. bułka tarta
  3. 2 łyżeczki cynamon mielony
  4. 2 łyżki cukier trzcinowy

Miętowa polewa

  1. 1 szkl. jogurt grecki gęsty
  2. 1 garść świeża mięta
  3. 1 łyżka skórka z cytryny starta
  4. 1/3 szkl. miód
  1. 230 g pierogi z serem twarogowym i jagodami Konspol

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od ugotowania pierogów zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Obraz

2. Aby przygotować pierwszy dodatek, połącz przy pomocy miksera śmietankę 30% i serek mascarpone. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Gotową mieszankę nałóż na ugotowane pierogi i to wszystko!

Obraz

4. W celu przygotowania kruszonki do pierogów, będziesz musiał/a użyć blendera. W urządzeniu połącz herbatniki, orzechy włoskie i cukier waniliowy. Po chwili dodaj roztopione masło.

Obraz

5. Kruszonkę rozprowadź na pierogach. Smacznego!

Obraz

6. Czas na polewę miętową. Tym razem połącz ze sobą jogurt grecki, świeżą miętę, skórkę z cytryny oraz miód.

Obraz

7. Połącz polewę z pierogami i zabieraj się do jedzenia!

Obraz

8. Do przygotowania naszej omasty wykorzystaj patelnię. Na początku podgrzej masło. Następnie dodaj bułkę tartą, cynamon i cukier trzcinowy.

Obraz

9. Mieszankę przełóż na talerz z pierogami. I czwarty dodatek jest już gotowy!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także