Pierogowa lasagne

Takiego połączenia jeszcze u nas nie było ? Ale zawsze musi być ten pierwszy raz ? Oto pierogowa lasagne, która bardzo nam posmakowała ❤️
Składniki:
Porcje- 150 g boczek
- 1 cebula posiekana w piórka
- 500 g ser twarogowy
- 500 g ziemniaki ugotowane i przeciśnięte przez praskę
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki gałka muszkatołowa
- 200 g mozzarella
- 6 szt płaty lasagne ugotowane
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż najpierw boczek, a potem cebulę. Odstaw na bok.
- W dużej misce połącz ze sobą ser, ziemniaki, pieprz, sól oraz gałkę muszkatołową.
- Następnie dodaj wcześniej przygotowany boczek i cebulę. Dokładnie wymieszaj.
- Powstały farsz rozprowadź na dnie naczynia. Po czym posyp mozzarellą.
- Następnie ułóż plastry lasagne. I od początku farsz, mozzarella, makaron. Kiedy ułożysz klika warstw, wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 C na 30 minut lub do zrumienienia się wierzchu.
- I to wszystko ?
Komentarze