Kategorie DaniaMakarony

Pierogowa lasagne

Takiego połączenia jeszcze u nas nie było ? Ale zawsze musi być ten pierwszy raz ? Oto pierogowa lasagne, która bardzo nam posmakowała ❤️

Pierogowa lasagne9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pierogowa lasagne
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż najpierw boczek, a potem cebulę. Odstaw na bok.
    Na patelni podsmaż najpierw boczek, a potem cebulę. Odstaw na bok.
  2. W dużej misce połącz ze sobą ser, ziemniaki, pieprz, sól oraz gałkę muszkatołową.
    W dużej misce połącz ze sobą ser, ziemniaki, pieprz, sól oraz gałkę muszkatołową.
  3. Następnie dodaj wcześniej przygotowany boczek i cebulę. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj wcześniej przygotowany boczek i cebulę. Dokładnie wymieszaj.
  4. Powstały farsz rozprowadź na dnie naczynia. Po czym posyp mozzarellą.
    Powstały farsz rozprowadź na dnie naczynia. Po czym posyp mozzarellą.
  5. Następnie ułóż plastry lasagne. I od początku farsz, mozzarella, makaron. Kiedy ułożysz klika warstw, wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 C na 30 minut lub do zrumienienia się wierzchu.
    Następnie ułóż plastry lasagne. I od początku farsz, mozzarella, makaron. Kiedy ułożysz klika warstw, wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 C na 30 minut lub do zrumienienia się wierzchu.
  6. I to wszystko ?
    I to wszystko ?
Pierogowa lasagne

To prawdziwe love story pierogów i makaronu! ❤️PRZEPIS ➡️ https://pysznosci.pl/226041 ⬅️

Opublikowany przez Pyszności Poniedziałek, 20 sierpnia 2018
226041