Pierś z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie piersi z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem.
Składniki:
Porcje- 3 szt. pierś z kurczaka
- folia spożywcza
- 150 g serek śmietankowy
- 40 g ser żółty pokrojony w kostkę
- 2 łyżki papryczki pokrojone
- sól
- pieprz
- 6 plastrów szynka szwarcwaldzka
Sposób przygotowania:
- Rozkrój każdą pierś z kurczaka, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozwałkuj.
- W miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, żółty ser i papryczki.
- Każdą pierś z kurczaka z obydwóch stron dopraw solą i pieprzem. Do każdej z nich nałóż przygotowany farsz i zawiń w rulon. Każdy rulon zawiń w dwa plastry szynki szwarcwaldzkiej. Ułóż piersi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 30 minut.
- Po 30 minutach wyjmij piersi z piekarnika i przełóż je na talerze.
- Smacznego!
Komentarze