Pierś z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie piersi z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem.

Pierś z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pierś z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozkrój każdą pierś z kurczaka, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozwałkuj.
    Rozkrój każdą pierś z kurczaka, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozwałkuj.
  2. W miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, żółty ser i papryczki.
    W miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, żółty ser i papryczki.
  3. Każdą pierś z kurczaka z obydwóch stron dopraw solą i pieprzem. Do każdej z nich nałóż przygotowany farsz i zawiń w rulon. Każdy rulon zawiń w dwa plastry szynki szwarcwaldzkiej. Ułóż piersi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 30 minut.
    Każdą pierś z kurczaka z obydwóch stron dopraw solą i pieprzem. Do każdej z nich nałóż przygotowany farsz i zawiń w rulon. Każdy rulon zawiń w dwa plastry szynki szwarcwaldzkiej. Ułóż piersi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 30 minut.
  4. Po 30 minutach wyjmij piersi z piekarnika i przełóż je na talerze.
    Po 30 minutach wyjmij piersi z piekarnika i przełóż je na talerze.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×