PrzepisDania głównePierś z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem

Pierś z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem

Pierś z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem
Pyszności
13.03.2017 19:28, aktualizacja: 31.05.2017 15:43

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie piersi z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem.

Składniki:

  1. 3 szt. pierś z kurczaka
  2. folia spożywcza
  3. 150 g serek śmietankowy
  4. 40 g ser żółty pokrojony w kostkę
  5. 2 łyżki papryczki pokrojone
  6. sól
  7. pieprz
  8. 6 plastrów szynka szwarcwaldzka
Sposób przygotowania:

1. Rozkrój każdą pierś z kurczaka, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozwałkuj.

Obraz

2. W miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, żółty ser i papryczki.

Obraz

3. Każdą pierś z kurczaka z obydwóch stron dopraw solą i pieprzem. Do każdej z nich nałóż przygotowany farsz i zawiń w rulon. Każdy rulon zawiń w dwa plastry szynki szwarcwaldzkiej. Ułóż piersi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 30 minut.

Obraz

4. Po 30 minutach wyjmij piersi z piekarnika i przełóż je na talerze.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także