Kategorie DaniaMakaronyPizza

Pizzo-Lasagne

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznej i wyjątkowej pizzo-lasagne.

Pizzo-Lasagne6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pizzo-Lasagne
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj wołowinę. Kiedy wołowina będzie dosmażona, przypraw solą, oregano i płatkami chilli. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj sos pomidorowy. Wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj wołowinę. Kiedy wołowina będzie dosmażona, przypraw solą, oregano i płatkami chilli. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj sos pomidorowy. Wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.
  2. W misce dokładnie wymieszaj ze sobą ricottę, jajka i parmezan.
    W misce dokładnie wymieszaj ze sobą ricottę, jajka i parmezan.
  3. W okrągłej blaszce układaj kolejno: makaron, mięso mielone
    W okrągłej blaszce układaj kolejno: makaron, mięso mielone
  4. makaron, mieszanka ricotty, jajek i parmezanu
    makaron, mieszanka ricotty, jajek i parmezanu
  5. salami, makaron lasagne
    salami, makaron lasagne
  6. mięso mielone, makaron lasagne
    mięso mielone, makaron lasagne
  7. mieszanka ricotty, jajek i parmezanu, salami, makaron lasagne
    mieszanka ricotty, jajek i parmezanu, salami, makaron lasagne
  8. mięso mielone, starty żółty ser, salami. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 60 minut.
    mięso mielone, starty żółty ser, salami. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 60 minut.
  9. 4. Po 60 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i pokrój je na kawałki. Smacznego!
    4. Po 60 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i pokrój je na kawałki. Smacznego!
203880